FOCURI DE ARMA in Constanta, pentru prinderea unui tanar si a doi COPII care furau masini

Politistii constanteni au folosit armamentul din dotare pentru prinderea a trei hoti de autoturisme, dupa capturarea acestora descoperind ca doi dintre ei au varste de 14 ani.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Constanta, o patrula mixta de siguranta publica, formata dintr-un politist din cadrul Postului Comunal de politie Mihail Kogalniceanu si un lucrator al Politiei Locale, executa in cursul noptii de marti spre miercuri un filtru rutier pe DJ 222, la intrarea in comuna Mihail Kogalniceanu dinspre comuna Tirgusor.

La un moment dat, politistii au facut semnal regulamentar de oprire unui autoturism, dar conducatorul acestuia si-a continuat drumul in viteza, astfel ca oamenii legii au trecut la urmarirea masinii.

Citeste si: FOCURI de ARMA la CLUJ: Politistii au deschis o ANCHETA in urma SCANDALULUI

Soferul a fost urmarit astfel de politisti pe DJ 222, apoi pe DN 2A, in comuna Mihail Kogalniceanu catre comuna Crucea, pe toata perioada urmaririi acesta obstructionan echipajul de politie in vederea efectuarii manevrei de depasire, mergand pe contrasens.

Politistii l-au somat pe barbatul aflat la volanul masinii urmarite sa opreasca si, pentru ca acesta manifesta un comportament ce punea in pericol siguranta traficului rutier, politistul a tras patru FOCURI DE AVERTISMENT in plan vertical.

In apropierea satului Stupina, soferul a virat brusc stanga, autoturismul parasind carosabilul si ramanand blocat pe camp, iar din masina au coborat trei persoane, care au reusit sa fuga.

Oamenii legii au reusit sa identifice proprietarul masinii, un barbat din comuna Mihail Kogalniceanu, care a afirmat ca autoturismul i-a fost furat din curte, cu putin timp inainte, de catre persoane necunoscute.

Continuand investigatiile, politistii au reusit in scurt timp sa-i identifice pe cei trei suspecti, respectiv un tanar de 21 de ani, cel care a condus autoturismul furat, si doi MINORI in varsta de 14 ani, toti din comuna Mihail Kogalniceanu.

Citeste si: IMPUSCATURI in Bucuresti, un barbat a fost ranit

Din primele verificari a reiesit ca cei trei, profitand de neglijenta proprietarului, care a lasat autoturismul parcat in curte, neasigurat si cu cheile in contact, au furat masina, iar la iesirea din comuna Mihail Kogalniceanu nu au oprit la semnalul regulamentar de oprire al oamenilor legii, potrivit Mediafax.

Politistii au intocmit dosar penal, cei trei fiind cercetati in stare de libertate pentru furt in scop de folosinta, precum si conducere pe drumurile publice a unui autoturism fara sa aiba permis de conducere.

Sursa foto: monitorulcj.ro