FOLOSESTI WHATSAPP? AFLA CE SE INTAMPLA CU MESAJELE INCEPAND DE AZI

Dezvoltatorii aplicatiei de mesagerie WHATSAPP au facut, marti seara, un anunt foarte important pentru utilizatorii sai. Odata cu cea mai noua versiune a serviciului, toate MESAJELE sunt CRIPTATE, a transmis compania, intr-un mesaj postat pe blogul oficial.

In consecinta, doar destinatarul si expeditorul le vor putea citi, ceea ce inseamna ca agentiile guvernamentale, hackerii sau personalul WHATSAPP nu vor putea intra “pe fir”. CRIPTAREA MESAJELOR nu e ceva nou pentru aplicatia cu un miliard de utilizatori. In noiembrie 2014 a fost implementata in versiunea pentru Android, dar nu acoperea conversatiile pe grupuri, videoclipurile sau pozele trimise, aminteste Quartz, citata de Ziare.

CITESTE SI: PRIMA TARA CARE A INTERZIS TELEFOANELE MOBILE IN CLADIRILE GUVERNAMENTALE

In plus, nu era valabila si pe alte sisteme de operare, precum iOS sau Windows Phone. Dar acum WHATSAPP a anuntat ca va cripta absolut tot ce se trimite prin intermediul aplicatiei sale, indiferent de platforma folosita de utilizatori.

Co-fondatorul companiei ce detine aplicatia de mesagerie, Jan Koum, a aratat si care este motivul pentru care pune un accent atat de mare pe confidentialitate. “Am crescut in URSS, sub conducerea comunistilor, iar faptul ca oamenii nu puteau discuta liber a fost unul dintre motivele pentru care familia mea s-a mutat in SUA. Astazi, mai mult de un miliard de oameni folosesc WHATSAPP pentru a tine legatura cu prietenii si rudele din strainatate. Iar acum, fiecare dintre ei poate vorbi liber si in siguranta pe WHATSAPP“, a explicat omul de afaceri.

Sursa foto: facebook