FONDUL MONETAR INTERNATIONAL A LANSAT UN AVERTISMENT DUR

FONDUL MONETAR INTERNATIONAL (FMI) urmareste PIETELE FINANCIARE „cu ochi de vultur“ pentru ca ECONOMIA MONDIALA este inca prea fragila pentru a putea suporta cresteri de dobanzi, a afirmat economistul-sef al institutiei Olivier Blanchard, citat de The Telegraph, informeaza Ziarul Financiar.

RATELE de DOBANDA extrem de scazute la nivel international alimen­tea­za BULELE FINANCIARE si ii imping pe investitori inspre ACTIVE SUPRAEVALUATE, a avertizat FMI prin ceea ce repre­zinta o schimbare vizibila de abordare a problemei bulelor speculative.

CITESTE SI: CHRISTINE LAGARDE: Pietele financiare ar putea fi prea OPTIMISTE in privinta EUROPEI

„PIETELE FINANCIARE au fost foarte optimiste in ultimele luni. Sincer vorbind, vedem preturi care sunt mult mai ridicate fata de ce se intampla in economia reala”, a afirmat Gian Maria Milesi-Ferretti, directorul adjunct al FMI.

„Nu credem ca este o bula ge­ne­ra­li­zata, dar este ceva ce trebuie sa ob­servam atent. Intr-o lume cu DOBANZI extrem de SCAZUTE exista tentatia de a-ti asuma un risc si de a vana randamen­te, iar acest lucru poate duce la exce­se”, a precizat el.

CITESTE SI: FMI: Impartasim obiectivul REDUCERII CAS, dar vrem sa intelegem cum va fi acoperit DEFICITUL 

Sursa foto: economica.net