FONDURI de la GUVERN pentru doua PENITENCIARE NOI

Executivul a aprobat miercuri, printr-o Hotarare, suplimentarea bugetului Ministerului Justitiei pe anul 2015 cu suma de doua milioane de lei, pentru Administratia Nationala a Penitenciarelor, din Fondul de rezerva bugetara la dispozitia Guvernului.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, banii vor fi folositi pentru imbunatatirea conditiilor din penitenciare si finantarii unor studii de prefezabilitate, etapa initiala in demersul de crestere a capacitatii de cazare a sistemului penitenciar prin construirea de doua noi penitenciare la Caracal si Berceni.

Citeste si: GUVERNUL aloca MAI MULTI BANI pentru CONDITII si CRESTEREA CAPACITATII in PUSCARII

Din fondurile aprobate, un milion de lei va fi folosit pentru imbunatatirea conditiilor de detentie, urmand a fi finantate lucrari de reparatii, igienizare, achizitionarea de saltele, paturi etc., iar un million de lei, pentru studiile de prefezabilitate pentru NOILE PENITENCIARE de la Caracal si Berceni.

NOILE PENITENCIARE de la Caracal si Berceni vor fi construite prin valorificarea unor imobile preluate de catre Administratia Nationala a Penitenciarelor.

Citeste si: ROBERT CAZANCIUC: INCHISOAREA nu este HOTEL

Suplimentarea fondurilor bugetare are caracter de urgenta avand in vedere faptul ca bugetul aprobat initial Administratiei Nationale a Penitenciarelor in baza Legii bugetului de stat pe anul 2015 nu acoperea necesarul real de fonduri al sistemului penitenciar, conform Guvernului.