FONDURILE ECONOMISITE prin retragerea trupelor din Afganistan, folosite pentru RECOMPENSAREA MILITARILOR

Premierul Victor Ponta a declarat duminica, intr-o conferinta de presa la Kandahar, ca trebuie gasite solutii de catre Guvern pentru cresterea veniturilor acelor militari care au participat la misiunile din teatrele de operatii din ultimii ani.

“Faptul ca azi (duminica – n.r.) am fost la momentul oficial al retragerii trupelor noastre din Afganistan si faptul ca imi doresc sa se intoarca toti sanatosi acasa este un lucru foarte bun. Suntem foarte mandri si mai ramane sa gasim solutii ca si acasa sa simta ca suntem recunoscatori pentru ce am facut”, a afirmat Ponta.

Premierul a aratat ca are in vedere si asigurarea unui trai decent pentru militarii care se intorc acasa si care nu vor mai avea aceleasi beneficii financiare ca in perioada in care au participat la misiunile externe.

Citeste si: TRUPELE ROMANESTI din AFGANISTAN incep RETRAGEREA

“Toata partea care tine de dotarea Armatei Romane, de cum facem cu Primaria sa construim mai multe locuinte pentru militari, tin de Guvern, nu de comandant suprem. Trebuie sa crestem veniturile pentru militarii nostri, pentru unitatile care s-au pregatit si care au fost in prima linie in ultimii ani. O sa avem, categoric, pentru 2015, cheltuieli mult mai putine. Ideea este ca din acei bani pe care ii salvam sa investim in pregatirea soldatilor mai tineri. Ideal ar fi sa nu avem nevoie niciodata de pregatirea acestora, dar stiti cum e, trebuie sa fim siguri”, a spus prim-ministrul, potrivit Agerpres.

Citeste si: ALARMA la BAZA MILITARA romanească din KANDAHAR. VICTOR PONTA si MINISTRII au fost ADAPOSTITI rapid in BUNCAR. UPDATE

Conform lui Ponta, aproximativ 30 la suta din bugetul Ministerului Apararii era dedicat operatiunilor din Afganistan.

Sursa foto: militar.infomondo.ro