Fondurile pentru PRIMA CASA, suplimentate cu 90 de milioane de euro

Guvernul va suplimenta plafonul de garantii pentru programul Prima Casa cu 400,5 milioane lei (90 milioane euro), suma realocata de la programul de sprijin pentru beneficiarii proiectelor in domenii prioritare pentru economia romaneasca, intrucat nu au fost acordate garantii din lipsa de cereri.

“Prin acest proiect de act normativ venim in sprijinul persoanelor care au depus dosare la banci pentru a obtine credite cu garantii guvernamentale prin Programul Prima casa – şi ştim ca sunt la bancile partenere programului foarte multe dosare in lucru – şi, prin urmare, dam curs solicitarilor primite din partea finantatorilor”, a declarat ministrul finantelor publice, IOANA-MARIA PETRESCU.

Citeste si: Programul “PRIMA CASA” va putea fi folosit de romanii din strainatate si pentru CONSTRUCTII

Potrivit proiectului de Hotarare de Guvern, MFP propune realocarea pentru sumei din plafonul destinat Programului de sprijin pentru beneficiarii proiectelor in domenii prioritare pentru economia romaneasca, finantate din instrumentele structurale ale Uniunii Europene alocate Romaniei. Din plafonul pentru acest program, de 100 milioane euro (415 milioane lei) pentru acest an, nu a fost acordata nicio garantie, intrucat nu au fost depuse cereri.

Citeste si: PRIMA CASA: Programul a fost extins si pentru ROMANII care locuiesc in strainatate

Sursa foto: blitz-imobiliare.ro