Forbes a anunțat numele primului fotbalist care a devenit miliardar în dolari

Site-ul cunoscutei reviste Forbes a anunțat că internaționalul portughez Cristiano Ronaldo a devenit primul fotbalist miliardar în dolari.

“Cristiano Ronaldo a câştigat 105 milioane de dolari în ultimul an, ocupând astfel locul patru în 2020 Forbes Celebrity 100, cu un loc peste rivalul său Lionel Messi, ceea ce l-a făcut primul jucător de fotbal din istorie care câştigă de-a lungul carierei un miliard de dolari”, informează site-ul forbes.com.

Cristiano Ronaldo este al treilea sportiv din lumecare reușește să ajungă la câștiguri de un miliard de dolari în timpul carierei sale. Golferul Tiger Woods a reuşit acest lucru în 2009 şi boxerul Floyd Mayweather a ajuns la acest prag în 2017, sunt ceilalți miliardari dintre sportivi.

Cristiano Ronaldo a câștigat 650 de milioane de dolari, în cei 17 ani de carieră, şi probabil va ajunge la 765 de milioane de dolari obţinuţi din contractele de fotbalist profesionist până la finalul actualei înţelegeri cu Juventus Torino, care expiră în iunie 2022.

Cristiano Ronaldo obţine anual şi 20 de milioane de dolari din contractul cu Nike. În plus, el încasează şi 45 de milioane de dolari din contractele pentru reclamele Clear, Herbalife şi Abbott. Ronaldo are un parteneriat cu Pestana Hotel Group, dar şi o linie de lenjerie intima, una de încălţăminte, precum şi de parfum şi de îmbrăcăminte.

Cristiano Ronaldo este, în zona social media, cel mai popular sportiv de pe planetă. Ronaldo este prima persoană cu 200 de milioane de urmăritori pe Instagram. Pe Facebook, Instagram şi Twitter are un total de 427 de milioane de followeri.

Sursa foto: sport