Ford a lansat noul model Mustang. GALERIE FOTO si VIDEO

Noua generatie de Ford Mustang s-a lansat, masina fiind disponibila cu un design europenizat, motorizari de toate felurile si o multitudine de dotari de confort si siguranta.

Noul Ford Mustang va fi disponibil in mai multe versiuni de motorizare, de la 4 la 8 cilindri, toate pe benzina, pentru a intra cu succes si pe piata din Europa, conform 4tuning.ro. Adica in acel loc in care clientii sunt cam speriati in ultima vreme de propulsoarele cu mai mult de 4 cilindri. Asadar, nu trebuie sa ne mire ca aceasta generatie de Mustang numita 2015 va avea primul motor in 4 cilindri turbo din ultimii 20 de ani.

Ford Mustang a mai avut o tentativa de a intra pe piata europeana, in anii ’80, cand generatia cu numarul 2 avea acelasi propulsor de 2300 cmc supraalimentat cu o turbina. Acum insa, puterea este aproape dubla, noul Mustang avand 305 cp produsi de cel mai mic motor al ultimelor doua decenii, un EcoBoost performant si economic.

Urmatoarea motorizare este tot pe benzina, dar cu doi cilindri in plus. Un aspirat V6 de 3.7 litri care produce in jur de 300 de cp, cel mai probabil destinat pietei americane, mai noteaza sursa citata. Acesta este urmat de celebrul V8 de 5 litri, tot un propulsor traditional al modelului, care insa va avea acum 420 de cp in varianta GT. Insa, se pare ca Ford se gandeste si la sisteme ceva mai ecologice pentru generatia sport, Mustang. Nu este clar daca acest Muscle-Car modern se va limita la cele trei motorizari deja anuntate, care se vor vinde in Europa si Statele Unite, sau urmeaza dezvoltarea unui Mustang cu propulsie ceva mai… inedita.

 

Sursa foto: promotor.ro

Sursa video: youtube.com