Ford a oprit productia la Craiova, angajatii vor intra in somaj tehnic

ford-craiova-somaj-tehnic

Ford din Craiova si-a oprit din nou temporar productia, pentru a patra oara in acest an, motivul fiind scaderea cererii pe piata din Europa.

Angajatii Ford Craiova se vor afla in somaj tehnic pana in data de 20 decembrie si vor primi 80 la suta din drepturile salariale.

Activitatea fabricii va fi reluata la inceputul anului viitor. Sectia de motoare va fi redeschisa pe data de 6 ianuarie, iar cea de autovehicule, doua zile mai tarziu, pe 8 ianuarie.

In acest an, Ford a mai oprit productia de vehicule si in lunile septembrie (7 zile), octombrie (13 zile) si noiembrie (13 zile).

La inceputul lunii decembrie, executivii de la Ford erau rezervati in declaratii cu privire la viitorul uzinei de la Craiova si refuzau sa spuna care va fi al doilea model care se va alatura lui B-MAX, daca acest lucru se va mai intampla, asa cum a fost anuntat initial. Totusi, ei au afirmat ca uzina din Romania este importanta si ca B-MAX este un produs fantastic, dar chiar si asa nu exista planuri pentru a-l exporta in SUA.