Ford a prezentat sistemul de parcare autonoma. VIDEO

Ford a prezentat recent sistemul Fully Assisted Parking Aid, care ii ajuta pe soferi sa parcheze masina fara sa se afle la volan.

Dupa Audi si Volvo, a venit randul celor de la Ford sa prezinte un sistem de parcare autonoma, care permite conducatorilor auto sa parcheze masina fara ca ei sa fie la volan. Astfel, un lucru devine aproape cert: masinile care se conduc singure sunt din ce in ce mai aproape, scrie promotor.ro. Primul pas a fost facut deja, masinile care parcheaza singure fiind deja printre noi, doar ca soferul trebuie sa fie inauntru, dar nu la volan. Urmatorul pas e masina care se parcheaza singura, fara ca un om sa fie in ele, Ford prezentand un astfel de sistem.

Sistemul Fully Assisted Parking Aid permite soferului sa parcheze doar apasand un buton pentru ca masina sa inceapa sa scaneze pentru un loc de parcare liber. Cand il gaseste, soferul poate sa iasa din masina, iar aceasta va intra singura in locul de parcare.
Cei de la Ford spun ca automobilul poate sa aleaga singur treptele de viteza, insa precizeaza ca sistemul este momentan doar un prototip la care mai este de lucrat.

Sursa foto: promotor.ro

Sursa video: youtube