Ford mizeaza pe modele noi pentru reducerea pierderilor

Producatorul auto american Ford conteaza pe modele noi, precum SUV-ul compact EcoSport, pentru a diminua pierderile in Europa.

Ford spera ca astfel va reduce dependenta de livrarile catre companiile de inchirieri auto pe piata din Europa, unde marjele de profit sunt mai slabe, si va diminua pierderile grupului in regiune, potrivit Mediafax.

Ford vrea ca pana in prima parte din 2015 sa livreze catre companiile de inchirieri mai putin de 13% din totalul vanzarilor, fata de 17% in prezent, conform lui Roelant de Waard, seful de vanzari al grupului pentru Europa. Totodata, Ford vrea sa creasca vanzarile catre dealeri si companii, unde preturile sunt de obicei mai ridicate.

Constructorul auto se afla intr-un proces de schimbare a liniei de modele si se aşteapta ca piata din Europa sa ajunga pe un trend de revenire pana la finalul anului 2014. Ford estimeaza ca in 2013 va avea pierderi de de 2 miliarde de dolari in Europa, mai mult decat in 2012, cand a inregistrat o pierdere de 1,75 miliarde de dolari.

 Sursa foto: indiandrives.com