FORD recheama in service 434.000 de masini, cele mai multe SUV-uri Escape

Ford Motor a anuntat, luni, ca va rechema la service 434.000 de vehicule, in special in America de Nord, pentru a rezolva problemele legate de ruginirea unor componente si de unele defectiuni la scaune, transmit AP si Reuters.

Al doilea mare producator auto din SUA recheama la service 48.950 de modele Fusion, Lincoln MKZ, Escape si C-MAX din 2013 – 2014, pentru a inlocui spatarele de scaun care nu au fost sudate adecvat si nu corespund standardelor stabilite de Agentia Americana pentru Siguranta Traficului (NHTSA).

Citeste si: PRODUCTIA LUI FORD B-MAX, OPRITA PENTRU 23 DE ZILE LUCRATOARE, IN PERIOADA APRILIE-IUNIE

De asemenea, Ford va rechema aproximativ 385.750 SUV-uri compact Escape, deoarece rugina ar putea afecta rama auxiliara a vehiculelor si diminua controlul directiei. Rechemarea afecteaza modele fabricate in 2001 – 2004 in SUA si Canada, informeaza Agerpres. 

Ford a explicat ca ruginirea ar putea avea loc la vehiculele utilizate in medii cu corozivitate ridicata, cum ar fi zonele unde se utilizeaza sarea pentru topirea ghetii pe sosele. Compania sustine ca nu au fost raportate accidente din cauza acestei probleme. 

In Romania, Ford Motor a inceput in 2013 productia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrica de productie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investitii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.

Sursa foto: romaniatv.net