Ford se gandeste sa renunte la modelul Ka

Faptul ca modelul Ka nu aduce profit companiei ii determina pe sefii Ford sa ia in calcul eliminarea modelului din portofoliul marcii.

Ford Ka se afla de 12 ani pe piata, timp in care a adus un profit redus companiei, Automotive News anuntand ca viitorul modelului este, din aceasta cauza, incert.

Ford Ka, fratele de platforma al lui Fiat 500, reprezinta o problema pentru compania americana si pentru ca nu poate fi incadrat in strategia One Ford, deoarece este fabricat intr-un singur loc, la fabrica Fiat din Tychy, Polonia. Mai mult, spre deosebire de Fiat 500, Ford Ka nu are clienti interesati de personalizare, acest lucru afectand profitul obtinut de constructor.

“Nu va trece de un crashtest conform standardelor americane, deci nu-l vom putea comercializa in SUA. A fost proiectat conform preferintelor europenilor si este prea ingust. In plus, este facut intr-o singura fabrica si nu putem sa-i marim capacitatea. Ka nu ne aduce profit.”, a declarat Martin Smith, seful departamentului de design Ford of Europe pentru cei de la Autocar.

Sursa foto: Ford