FORD te invata cum sa economisesti 1.000 de EURO pe an la carburant. VIDEO

ECONOMIA de bani la CARBURANT este intotdeauna binevenita, iar acum, potrivit unui studiu comandat de FORD, soferii pot castiga peste 1.000 de euro anual prin aplicarea catorva sfaturi extrem de simple.

FORD a identificat patru trucuri simple care ar putea ajuta la ECONOMISIREA a pana la 33% pe carburant:

– demontarea cutiei de bagaje de pe plafon (20%) 
– cumpararea combustibilului din apropiere (7%)
– verificarea presiunii pneurilor cel putin o data pe luna (4%)
– eliminarea obiectelor grele de care nu avem nevoie in vehicul (2%)

Citeste si: NOUA LEGE A ANVELOPELOR – SE VOR INTRODUCE ETICHETE PENTRU CAUCIUCURI!

STUDIUL efectuat pe 5.700 soferi din Europa (Franta, Germania, Italia, Spania si Anglia) arata ca 76% dintre acestia nu-si verifica periodic presiunea din pneuri, 38% nu demonteaza niciodata echipamentul de stocare a bagajelor de pe acoperis, 18% nu cumpara carburant din apropiere si 17% intotdeauna lasa obiecte inutile in masina, scrie informatiiauto.ro.

SONDAJUL mai arata si alte variante de ECONOMISIRE a carburantului in conditiile in care 71% dintre soferi admit ca depasesc limita legala de viteza, 42% nu utilizeaza niciodata rute economice, 39% conduc agresiv si 14% lasa aerul conditionat sa functioneze tot timpul.

Citeste si: IN CE TARI GASESTI BENZINA IEFTINA

Totodata, soferii germani sunt cei mai vitezomani (89%), conform STUDIULUI FORD. Soferii francezi sunt cei mai neglijenti atunci cand vine vorba de verificarea presiunii pneurilor (18%), iar cei spanioli lasa aerul conditionat deschis tot timpul (19%).

STUDIUL FORD mai arata si ca, dupa alimentare, pana la 45% dintre soferi mai cheltuie bani si pe alte bunuri din benzinarii. Soferii germani sunt cei mai multi (63%), in timp ce barbatii italieni isi cumpara cel mai des o cafea (28%).

Sursa foto si video: realitatea.net, youtube.com