FORD, un al doilea MODEL la Craiova. Personalul ar putea creste cu pana la 3.500 de oameni

Cel de-al doilea model FORD produs la Craiova ar putea fi ales dintre noul Ka, Fiesta si EcoSport, insa nu a fost luata inca o decizie in acest sens, noteaza portalul 0-100.ro.

Chiar daca nu exista o decizie oficiala in acest sens, un al doilea model este in plan pentru Craiova, alaturi de B-MAX.

“Daca ar fi sa combinam faptul ca suntem capabili sa producem la calitate foarte buna (…) si modul in care oamenii au evoluat in mentalitate cu investitiile pe care le-am facut aici – investitii pentru 300.000 vehicule (pe an – n.r.), atunci putem spune ca aceasta uzina este gata pentru expansiune si pentru a produce volume mai mari. Cum poti obtine volume mai mari? Prin aducerea celui de-al doilea vehicul”, a declarat presedintele FORD ROMANIA, Jan Gijsen.

Citeste si: FORD AR PUTEA PRODUCE SI UN SUV LA CRAIOVA

Cel mai logic ar fi ca la FORD Craiova sa fie produse modelele Fiesta, EcoSport sau noul Ka, toate acestea avand la baza platforma B, acceasi ca a lui B-MAX. Odata cu al doilea model va fi crescut si numarul de angajati.

“Acum facem peste 60.000 B-MAX pe an cu 3.500 angajati. Daca vom produce 150.000-200.000 masini/an putem sa vorbim despre o dublare a numarului de angajati din uzina de vehicule. (…) Pot fi angajati intre 800 si 3.500 oameni la Craiova, odata cu intrarea in fabricatie al celui de-al doilea model, insa numarul de oameni noi va depinde de volumul in care va fi produs autovehiculul respectiv”, a explicat Jan Gijsen.

In 2013, pe poarta fabricii FORD Craiova au iesit 68.339 unitati B-MAX.

FORD RECHEAMA IN SERVICE 434.000 DE MASINI, CELE MAI MULTE SUV-URI ESCAPE

Sursa foto: 0-100.hotnews.ro