Formula 1: Daniel Ricciardo de la RedBull a câștigat Marele Premiu al Chinei

Formula 1. Daniel Ricciardo de la RedBull a câștigat, duminică dimineață, Marele Premiu al Chinei desfășurat pe circuitul de la Shanghai.

Pilotul australian a dat toate calculele peste cap, în condițiile în care Scuderia Ferrari era mare favorită la câștigarea MP al Chinei la Formula 1, după ce a avut primele două poziții pe grila de start. Cursa a fost una presărată cu numeroase incidente, iar Sebastian Vettel şi Lewis Hamilton au terminat în afara podiumului.

După ce a punctat în Bahrain, pilotul Torro Rosso, Pierre Gasly, a comis o gafă care a contat enorm în economia cursei. Francezul s-a ciocnit de colegul său, Brendon Hartley, la un viraj la care australianul avea prim-planul.

Hartley a virat larg, în mod normal, iar Gasly a ales să taie curba pe interior, dar l-a lovit pe colegul său. Intervenţia safety car-ului a dat clasamentul peste cap, iar avansul lui Vettel a fost anulat.

Bottas a ţinut steagul sus pentru Mercedes, în timp ce Hamilton s-a zbătut între locurile 5 şi 3. Vettel s-a lovit ulterior de Verstappen, după o mişcare greşită a olandezului, iar liderul din clasamentul general a pierdut contactul cu primele locuri.

În ultimul tur, Fernando Alonso l-a depăşit pe Vettel şi l-a trimis pe pilotul Ferrari pe locul 8. Plecat din pole position, Vettel a fost vizibl afectat de indicentul produs de Verstappen.

Vom reveni cu amănunte.

Sursa foto: sport