FORMULA 1: FIA a interzis instructiunile de pilotaj transmise pilotilor prin comunicatia radio

Federatia Internationala de Automobilism (FIA) a interzis comunicatiile radio dintre oficialii echipelor si sportivi prin care acestia din urma primeau de la boxe indicatii de pilotaj, in timpul curselor, informeaza publicatia germana Auto Motor und Sport, citata de motorsport.com.

In ultima perioada, pilotii primeau in timpul Marilor Premii din ce in ce mai multe sfaturi cum sa-si conduca monopostul, ce butoane sa apese pe volan in anumite momente. “Da-mi instructiuni de pilotaj”, i-a cerut, vineri, la Monza, liderul clasamentului pilotilor, Nico Rosberg, inginerului sau de la Mercedes, Tony Ross.

CITESTE SI: VESTE SENZATIONALA: MICHAEL SCHUMACHER A FOST EXTERNAT DIN SPITAL!

La randul sau, Andrea Stella, inginerul lui Fernando Alonso de la Ferrari, i-a transmis spaniolului, considerat de multi cel mai bun pilot din F1, sa urmeze o alta traiectorie in virajul 10 al circuitului de la Monza, la Marele Premiu al Italiei, desfasurat week-end-ul trecut.

CITESTE SI: LUCA di MONTEZEMOLO se retrage din functia de presedinte al FERRARI 

Pentru a pune capat unor asemenea instructiuni, FIA le-a interzis, incepand chiar de la urmatoarea cursa, de la Singapore, bazandu-se pe articolul 20.1 din regulamentul sportiv, care prevede ca “un pilot trebuie sa-si conduca masina singur si fara ajutor”.

Sursa foto: automarket.ro