Formula 1. Surpriză uriașă la Monza! Pierre Gasly a câștigat cursa

Lewis Hamilton (Mercedes) va pleca, duminică, din pole-position la Marele Premiu al Italiei de Formula 1, care se va disputa pe circuitul de la Monza. Pilotul britanic a reușit să fie cel mai rapid în cadrul calificărilor de sâmbătă.

Update: Marele Premiu al Italiei de la Monza a avut un câștigător surpriză: Pierre Gasly (AlphaTauri). Podiumul a fost completat de Carlos Sainz (McLaren) și Lance Stroll (Racing Point).

Astfel, după o pauză de 24 de ani, Formula 1 are un pilot francez care câștigă un Grand Prix. Ultimul fusese Olivier Panis, la Marele Premiu de la Monaco, de pe 19 mai 1996. Ambii piloţi de la Ferrari au abandonat.

Top 10, la Monza:

1 Pierre Gasly – AlphaTauri

2 Carlos Sainz Jr. – McLaren

3 Lance Stroll – Racing Point

4 Lando Norris – McLaren

5 Valtteri Bottas – Mercedes

6 Daniel Ricciardo – Renault

7 Lewis Hamilton – Mercedes

8 Esteban Ocon – Renault

9 Daniil Kvyat – AlphaTauri

10 Sergio Pérez – Racing Point.

Știre inițială

Podiumul a fost completat de Valtteri Bottas (Mercedes) și Carlos Sainz Jr. (McLaren). Marele Premiu al Italiei va avea loc duminică, cu începere de la ora 16:10, și va fi transmis în direct pe Digisport.

Sâmbătă a fost o zi umilitoare pentru Scuderia Ferrari pe circuitul de casă de la Monza: cei doi piloți ai săi, Sebastian Vettel și Charles Leclerc, nu au reușit să se califice pentru Q3 (ultima parte a calificărilor) și vor pleca în cursă de pe locurile 17, respectiv 13.

Sursa foto: sport