Formula 1. Max Verstappen a câștigat Marele Premiu al Braziliei

Max Verstappen (Red Bull) va pleca, duminică, de pe prima poziţie a grilei de start la Marele Premiu al Braziliei, după rezultatele din calificările de sâmbătă, potrivit News.ro.

Update 2:  Lewis Hamilton (Mercedes) a fost penalizat cu cinci secunde după încheierea Marelui Premiu de Formula 1 al Braziliei, ca urmare a unui acroşaj cu thailandezul Alexander Albon (Red Bull). În urma acestei penalizări, el căzut de pe locul 3 pe locul 7 în clasament.

Update: Pilotul olandez Max Verstappen a câştigat  Marele Premiu al Braziliei, penultima etapă a Campionatului Mondial de Formula. Acesta a fost urmat de Pierre Gasly (Toro Rosso, cel mai bun rezultat al său) și Lewis Hamilton (Mercedes).

În turul 66, Vettel l-a acroșat pe colegul său Leclerc (Ferrari) și ambii au fost nevoiți să abandoneze. În penultimul tur, Lewis Hamliton l-a scos din cursă pe Alexander Albon. Max Verstappen va ridica un trofeu diferit de altele, acesta urmând să poarte semnătura fostului mare campion brazilian Ayrton Senna, informează cotidianul L’Equipe.

Trofeul poartă semnătura lui Ayrton Senna, decedat în urmă cu 25 de ani, şi toate cupele, în număr de 41, pe care pilotul brazilian le-a câştiga, de la Estoril în 1985 până la Adelaide în 1993. Senna şi-a pierdut viaţa la Imola, în timpul Marelui Premiu al San Marino. Germanul Sebastian Vettel s-a plâns de urâţenia trofeelor moderne, iar în weekend-ul Grand Prix-ului Braziliei poartă o brăţară a fundaţiei Senna. La rândul său, britanicul Lewis Hamilton poartă, ca în fiecare an, o cască în culorile fostului mare campion, în semn de omagiu pentru idolul său.

Știre inițială

Max Verstappen va fi urmat de germanul Sebastian Vettel (Ferrari) şi britanicul Lewis Hamilton (Mercedes). Pe circuitul de la Interlagos, Verstappen a reuşit al doilea pole-position a carierei. Marele Premiu al Braziliei, penultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, va avea loc duminică, de la ora 19.00 (ora României).

Al patrulea a fost Charles Leclerc, însă acesta va fi retrogradat pe locul 14 din cauză că echipa Ferrari a schimbat motorul termic de pe monopostul monegascului. În locul său va avansa Valtteri Bottas. Miza ultimelor două curse din sezon e reprezentată de locul al treilea din clasamentul piloților.

Leclerc, Verstappen și Vettel sunt despărțiți de doar 19 puncte, cu 52 disponibile. Cursa din Brazilia va fi duminică, de la ora 19.00, în direct la Digi Sport 2, Look Sport și Telekomsport.

Sursa foto: sport