FORMULA 1: Sebastian Vettel va parasi echipa Red Bull

Germanul Sebastian Vettel, cvadruplu campion mondial de Formula 1, a facut un anunt surprinzator. El va parasi echipa Red Bull, cu care a castigat intre 2010 si 2013, si va concura de anul viitor la Ferrari, transmit agentiile de presa.

Red Bull a anuntat plecarea lui Vettel prin intermediul unui comunicat la Suzuka, unde are loc Marele Premiu al Japoniei: ”Sebastian Vettel ne-a anuntat ca paraseste Red Bull la finalul sezonului 2014. Vrem sa-i multumim calduros lui Sebastian pentru incredibilul sau rol pe care l-a jucat la Red Bull in ultimii 6 ani”.

Directorul lui Red Bull, Christian Horner, a anuntat ca viitoarea destinatie a lui Vettel este Ferrari, desi scuderia italiana nu a confirmat inca mutarea.

Citeste si: LEWIS HAMILTON a castigat Marele Premiu al statului SINGAPORE

Locul lui Vettel va fi luat de rusul Daniil Kviat, de la Toro Rosso, care la anul va concura alaturi de australianul Daniel Ricciardo.

Vettel, care a facut parte timp de 15 ani din familia Red Bull, a declarat ca i-a fost dificil sa ia aceasta decizie. ”E o zi dificila si o decizie dificila. Am avut un parcurs incredibil in ultimii 5-6 ani. Evident acest an nu a fost asa cum am sperat noi, dar face parte din curse, din viata. Parasesc un loc in care am fost foarte fericit, dar a un moment dat in viata simti ca vrei ceva nou. Aceasta opinie m-a facut sa decid sa parasesc Red Bull si sa incep un nou capitol. Sunt plin de speranta si de incredere ca oriunde ma voi duce, voi reusi”, a spus acesta.