FORMULA 1 VANDUTA! BERNIE ECCLESTONE confirma si dezvaluie SUMA URIASA pe care o va primi

FORMULA 1 a fost VANDUTA! BERNIE ECCLESTONE a confirmat tranzactia! Omul de afaceri britanic a batut palma cu compania americana LIBERTY MEDIA, urmand ca marti, 6 septembrie, sa fie oficializata tranzactia.

BERNIE ECCLESTONE, ”PARINTELE” celui mai puternic campionat de automobilism al lumii va primi in schimbul creatiei sale, FORMULA 1, suma de 7,6 miliarde de euro. In timpul Marelui Premiu al Italiei, de la Monza, BERNIE ECCLESTONE a confirmat in mod oficial tranzactia, precizand ca negocierile au durat mai multe luni.

Este posibil ca BERNIE ECCLESTONE sa ramana in FORMULA 1, insa nu se stie ce rol va avea. „Voi face ceea ce am facut mereu: eu voi fi cel care va decide rolul pe care il voi juca”, a spus britanicul in varsta de 85 de ani.

Conform Auto Motor und Sport, grupul american LIBERTY MEDIA, cotat la Bursa din New York, va efectua marti primele doua varsaminte din valoarea totala estimata la 7,6 miliarde euro, catre actualul actionar majoritar al Formulei 1, fondul CVC Capital. Acesta detine 35,5% din Delta Topco, holdingul financiar care incaseaza veniturile comerciale ale disciplinei regina a sporturilor mecanice. Veniturile acesteia sunt generate si girate de Formula One Management (FOM), societate condusa de BERNIE ECCLESTONE, care detine 5% din drepturile comerciale ale FORMULEI 1, cu titlu personal, noteaza AFP. 

CVC Capital Partners, care a investit in FORMULA 1 in anul 2006, a vandut deja o buna parte din actiune sale, in 2012, catre fondul american Wandell &Read (21%), fondului BlackRock si fondului norvegian Norges. In acel an, valoarea totala a tranzactiilor s-a ridicat la aproximativ 2 miliarde dolari. 

FORMULA 1 este unul dintre cele mai mediatizate sporturi din lume, gratie celor 20 de Mari Premii care se desfasoara intre lunile martie si noiembrie, pe intreaga planeta.  Incepand din 2014, insa, acest sport se confrunta cu o criza fara precedent, in special din cauza unei accentuate lipse de interes sportiv si a audientei globale in scadere. 

Posibila vanzare a FORMULEI 1 a mai fost fost evocata si anul trecut, cand presa a afirmat ca proprietarul echipei de fotbal american Miami Dolphins si statul Qatar, prin intermediul fondului sau de investitii QSI, ar fi intentionat ca cumpere cele 35,5 procente detinute de CVC Capital, insa tranzactia nu s-a efectuat. 

Sursa foto: sport