Fortele aeriene ruse, 6 lovituri impotriva STAT ISLAMIC. SUA si alte state solicita incetarea atacurilor

Fortele aeriene ruse au efectuat 14 zboruri vineri in Siria si au lansat sase lovituri aeriene asupra unor obiective ale Statului Islamic, a declarat un oficial din Ministerul Apararii de la Moscova pentru agentiile ruse, informeaza Reuters.

Oficialul, Igor Konasenkov, a precizat ca avioane Su-34, Su-24M si Su-25 au participat la aceste lovituri si ca centrul de operatiuni militare ale Statului Islamic din provincia Idlib a fost distrus in raiduri.

SUA si alte sase state au facut apel la Rusia sa puna capat atacurilor asupra opozitiei siriene si civililor, exprimand ‘profunda ingrijorare’ asupra operatiunii militare ruse in Siria, relateaza Reuters.

Intr-o declaratie comuna, SUA, Franta, Germania, Qatar, Arabia Saudita, Turcia si Marea Britanie au criticat loviturile aeriene ruse despre care afirma ca nu au vizat pozitii sau obiective ale gruparii Statul Islamic.

CITESTE SI: UE: Loviturile aeriene din SIRIA trebuie sa vizeze DOAR STATUL ISLAMIC

‘Aceste actiuni militare constituie o escaladare suplimentara si nu vor face decat sa alimenteze si mai mult extremismul si radicalizarea’, se mentioneaza in declaratia comuna.

CITESTE SI: REBELII SIRIENI SUSTIN CA AU DOBORAT UN AVION MILITAR RUSESC (VIDEO)

Intre timp, Ministerul rus de Externe, citat de agentiile ruse de presa, informeaza ca fortele aeriene ruse au efectuat vineri 14 zboruri in Siria, lansand sase lovituri aeriene asupra unor obiective ale gruparii jihadiste SI.

Sursa foto: russiatoday