Forul european de gimnastica a acordat votul de incredere Romaniei pentru organizarea CE din 2017 la Cluj

Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastica (UEG), reunit vineri, a dat un vot de incredere pentru desfasurarea Campionatelor Europene individuale de gimnastica artistica din 2017 in Romania, potrivit site-ului oficial al organizatiei, informeaza Agerpres.

Forul prezidat de francezul Georges Guelzec si-a manifestat increderea ca editia a saptea a competitiei va avea loc la Bucuresti, asa cum este prevazut, in ciuda intarzierilor legate de constructia noii Sali Polivalente din Capitala.

Avand in vedere posibilitatea ca noua arena sa nu fie gata la data programata pentru desfasurarea competitiei, Comitetul Executiv al UEG a acceptat propunerea Federatiei Romane de Gimnastica de a muta Europenele, in cazul in care va fi nevoie, la Cluj-Napoca (Sala Polivalenta).

CITESTE SI: BUCURESTIUL trebuie sa dea un raspuns ferm legat de ORGANIZAREA EUROPENELOR DE GIMNASTICA din 2017

Pe 23 septembrie, Guelzec afirma la Bucuresti, intr-o conferinta de presa comuna cu Federatia Romana de Gimnastica si Ministerul Tineretului si Sportului, ca Bucurestiul trebuie sa dea un raspuns pana in decembrie daca va putea gazdui sau nu Campionatele Europene de gimnastica artistica din 2017.

In data de 23 ianuarie, Comitetul Executiv al Uniunii Europene de Gimnastica (UEG) decidea, la Lausanne, ca Europenele feminine si masculine de gimnastica artistica din 2017 sa aiba loc la Bucuresti, in dauna orasului danez Aarhus, care a mai gazduit Mondialele de gimnastica artistica din 2006.

CITESTE SI: JOCURILE EUROPENE BAKU 2015: BILANT FINAL PENTRU ROMANIA – 12 MEDALII

Pe 9 februarie, la propunerea Federatiei noastre, Comitetul Executiv al UEG, precum si Comisiile Tehnice, in urma discutiilor care au avut loc la Montpellier, au aprobat ca perioada de desfasurare a competitiei sa fie 17-23 aprilie 2017.

Sala Floreasca a fost gazda a primului Campionat European feminin de gimnastica, in 1957.

Sursa foto: sportrevolution