FORUM pentru EDUCATIE, patronat de CASA REGALA

Ministrul REMUS PRICOPIE a anuntat ca, in cel mai scurt timp, va fi infiintat un FORUM pentru EDUCATIE, patronat de CASA REGALA, in colaborare cu Ministerul Educatiei Nationale.

Obiectivele acestuia vor fi promovarea valorilor, crearea unor expozitii de arta, a simpozioanelor si concursurilor scolare, dotarea bibliotecilor cu informatii despre istoria CASEI REGALE, vizite la muzee. De asemenea, specialistii reuniti in cadrul Forumului vor redacta un manual care va fi folosit in scoli pentru cursul optional  despre istoria monarhiei romanesti, a carui existenta este considerata de ministrul Pricopie “o datorie morala”. Forumul va deveni functional dupa ce ministrul va semna Ordinul de infiintare si organizare. Ministrul REMUS PRICOPIE a vorbit si despre posibilitatea crearii unui buget care sa permita desfasurarea activitatilor Forumului.

Citeste si: TRAIAN BASESCU: Nu vad NICIUN IMPEDIMENT sa fie organizat REFERENDUM pe tema MONARHIEI

Ministrul REMUS PRICOPIE si ministrul delegat MIHNEA COSTOIU au marcat, luni, 100 de ani de la trecerea in nefiinta a Regelui Carol I al Romaniei, prin simpozionul “Carol I. Un Rege, o Epoca in dezvoltarea educatiei”. Evenimentul, organizat de MEN si desfasurat la Biblioteca Centrala Universitara “Carol I” din Bucuresti, s-a bucurat de prezenta principelui Radu al Romaniei. Simpozionul face parte dintr-o serie de evenimente desfasurate, in onoarea memoriei Regelui Carol I, de catre CASA REGALA a Romaniei, alaturi de Ministerul Educatiei Nationale si Academia Romana.

Ministrul Remus Pricopie si ministrul delegat Mihnea Costoiu au subliniat rolul hotarator pe care Regele Carol I l-a avut pentru educatie si, ca o continuare a traditiei monarhice, rolul important pe care CASA REGALA a Romaniei continua sa il aiba in sustinerea tinerilor si in constructia unor valori autentice.

Citeste si: INSCOP: Ce parere au romanii despre CASA REGALA A ROMANIEI

Principele Radu a vorbit despre implicarea constanta a Regelui Carol I in domeniile care au facut posibila crearea Romaniei moderne, printre care educatia a reprezentat un punct central. El a amintit ca ultimul loc in care Regele Carol I a fost vazut public, inainte sa moara, a fost chiar la inaugurarea Bibliotecii Centrale Universitare, in ziua de 9 mai 1914.