Forumul Economic si Comercial China-Europa Centrala si de Est va reuni oficiali din 17 tari

Forumul Economic si Comercial China-Europa Centrala si de Est se va desfasura, marti, la Palatul Parlamentului din Bucuresti. Evenimentul economic, organizat de catre Guvernul Romaniei, se desfasoara in marja reuniunii sefilor de guvern din Europa centrala si de Est – China, din aceiasi zi.

Forumul Economic si Comercial va fi deschis de premierul Victor Ponta si de Li Keqiang, Premierul Consiliului de Stat al R.P Chineze. Pe langa inalte oficialitati guvernamentale din 17 tari, la Forum vor participa peste 1500 de oameni de afaceri, dintre care aproximativ 300 de oameni de afaceri chinezi, 800 romani si peste 400 oameni de afaceri din celelalte tari din regiune (Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Cehia, Croatia, Estonia, Lituania, Letonia, Macedonia, Muntenegru, Polonia, Serbia, Slovacia, Slovenia si Ungaria).

Forumul va fi organizat intr-o sesiune plenara si 5 ateliere de lucru axate pe principalele domenii de cooperare dintre China si Europa Centrala si de Est: infrastructura/ transport, energie, agricultura, IT&C si turism.

Forumul de la Bucuresti este menit sa promoveze legaturile economice si comerciale dintre tarile participante si China si sa identifice noi oportunitati de cooperare, prin proiecte concrete, cu accent pe domeniile infrastructurii, transporturilor, energiei, agriculturii, IT&C, turismului, sectorului bancar si financiar. Dezbaterilor vor oferi si posibilitatea de a face schimb de experienta in ceea ce priveste proiectele de cooperare existente, iar panelurile oportunitatea unor contacte directe intre companiile si oamenii de afaceri participanti, dar si intre acestia si reprezentantii autoritatilor  guvernamentale.

In cadrul Forumului (Palatul Parlamentului, nivel P1), vor fi prezenti si peste 200 de expozanti, in cadrul a 4 expozitii destinate promovarii produselor agricole, trenurilor de mare viteza, turismului si IT &C.