Fost angajat CIA, sursa scandalului supravegherii comunicatiilor din SUA

Edward Snowden, fost angajat al CIA, a recunoscut intr-un interviu acordat publicatiei The Guardian ca el a fost cel care a dezvaluit informatiile confidentiale despre programele de supraveghere a comunicatiilor efectuate de Statele Unite ale Americii.

Edward Snowden, in varsta de 29 de ani, se afla in acest moment in Hong Kong si este convins ca ii va fi greu sa mai revina pe teritoriul Statelor Unite ale Americii dupa ce oficialitatile nord-americane au declansat o ancheta. “Cred ca nu o sa ma mai pot intoarce acasa” a declarat Snowden pentru sursa amintita.

Edward Snowden crede ca nu a gresit cu nimic atunci cand s-a hotarat sa dezvaluie informatiile confidentiale legate de programele de supraveghere ale comunicatiilor folosite de autoritatile Statelor Unite.

“Unicul meu scop a fost acela de a informa oamenii despre ceea ce se face in numele lor si despre ceea ce se face impotriva lor. Nu am nicio intentie sa ma ascund, pentru ca stiu ca nu am facut nimic rau” a declarat Edward Snowden pentru jurnalistii de la The Guardian intr-un amplu interviu video care poate fi urmarit pe site-ul publicatiei.

Sursa foto: captura video The Guardian