Fost Ministru al Transporturilor cere OPRIREA TRAFICULUI pe Autostrada SIBIU – ORASTIE

Vicepresedintele Partidului National Liberal (PNL), fostul ministrul al Transporturilor, ALEXANDRU NAZARE, atrage atentia ca AUTOSTRADA SIBIU-ORASTIE se afla in pericol atat de mare, incat e nevoie sa se OPREASCA TRAFICUL pentru a nu se ajunge la PIERDEREA DE VIETI OMENESTI si cere Guvernul ca marti, in sedinta, sa gaseasca o solutie pentru a interveni in cele patru locuri in care AUTOSTRADA S-A DEPLASAT, relateaza Agerpres.

“Ma ocup practic de aceste tronsoane de autostrada de la inceputul lucrarilor. Vin impreuna cu MIHAI CRACIUN, reprezentant al organizatiei non-guvernamentale ”CONSTRUIM ROMANIA” sa tragem un semnal de alarma despre felul in care au fost executate lucrarile pe AUTOSTRADA SIBIU – ORASTIE. Aceasta autostrada nu prezinta garantiile necesare pentru SIGURANTA CIRCULATIEI. Ne aflam in fata unui RISC IMINENT, inclusiv de pierderi de vieti omenesti si acest lucru trebuie sa fie tratat corespunzator de Guvernul Ponta. Situatia autostrazii trebuie sa intre pe ordinea de zi a sedintei de guvern de maine pentru a se gasi o solutie, trebuie luate masurile reparatorii absolute necesare”, a declarat Alexandru Nazare, luni, intr-o conferinta de presa.

CITESTE SI: RECTIFICARE BUGETARA: Bani mai putini pentru Transporturi si Sanatate

Potrivit acestuia, corpul autostrazii s-a deplasat in patru locuri. Mai mult, Nazare sustine ca sunt peste 300 de rapoarte ale Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), care “indica nereguli sesizate pe acest tronson”.

“Discutam despre patru locuri in care corpul autostrazii s-a deplasat. Au aparut pe acest tronson fisuri de zece cm care au fost doar estetic remediate si care prezinta niste riscuri importante. Exista acte prin care constructorul informa CNADNR la acea data ca nu se poate inaugura autostrada in 2014, dar din pacate lipsa de rabdare a primului-ministru a dus la aceasta situatie in care toata autostrada se misca. Contractul a fost platit in proportie de 94 la suta. Sunt peste 300 de rapoarte in care CNADNR indica neregulile sesizate pe acest tronson. Il somam pe domnul prim-ministru sa rezolve aceasta problema! Prin OPRIREA PARTIALA SAU TOTALA a acestui tronson de drum, deoarece se poate ajunge in situatii in care se pot pierde vietii omenesti”, sustine Nazare.

Mihai Craciun, reprezentantul organizatiei “Construim Romania”, sustine afirmatiile fostului ministru Nazare si spune ca “Dealul de la Aciliu risca sa cada peste autostrada”.

“Salut initativa domnului Nazare de a trage un semnal de alarma referitor la aceasta problema, care este ignorata de autoritati de ani de zile. DEALUL ACILIU RISCA SA CADA PESTE AUTOSTRADA, acolo este si o cale ferata sub care pamantul a inceput sa alunece. Nici constructorul, nici statul nu stiu care este solutia pentru a remedia acest tronson de drum. La capatul viaductului, terenul deja s-a surpat si reprezinta un pericol pentru participantii la trafic”, a avertizat Mihai Craciun.

Sursa foto: HotNews