Fost ministru de Interne, reactie la declaratia lui Basescu: Ar trebui mai multa moderatie

constantin-dudu-ionescu

Fostul ministru de Interne, Constantin Dudu Ionescu, considera exagerata declaratia presedintelui Romaniei, Traian Basescu, in cazul Omar Hayssam, potrivit careia Romania a efectuat o operatiune neautorizata pe teritoriul altui stat in cazul aducerii in tara a lui Omar Hayssam.

Dudu Ionescu sustine ca o astfel de declaratie ar fi permisa din partea unui presedinte precum Barack Obama, insa nu din partea presedintelui Romaniei, care ar trebui sa aiba mai multa moderatie. Totodata, fostul ministru de Interne a explicat ca, pastrand proportiile, precizarile facute de Basescu fac trimitere la o operatiune a serviciilor secrete, comparabila cu ce s-a intamplat in cazul Bin Laden.

Vezi aici declaratia SOC a presedintelui Traian Basescu

“Inseamna o operatiune a unor servicii secrete. Faceti o paralela intre ce s-a intamplat cu Bin Laden. Se poate face paralela, pastrand proportiile. Probabil ca o astfel de operatiune s-a intamplat si acum. O astfel de declaratie din partea unui Obama poti sa o auzi si chiar daca te deranjeaza n-ai ce sa faci. Din partea presedintelui Romaniei cred ca ar trebui mai multa moderatie. N-am spus ca e acceptata, este o operatiune pe care o intreprinzi pentru a-ti indeplini unele dintre interesele nationale cu care nu ai relatii foarte bune. Omar Hayssam, dupa parerea mea, nu e un interes national major”, a declarat Dudu Ionescu, la RTV.

Dudu Ionescu a mai spus ca, in opinia sa, trebuie aflat in primul rand daca diagnosticul acordat lui Omar Hayssam este adevarat si daca in acest caz sunt implicati si angajati ai statului roman.

“Pe mine, ca cetatean obisnuit, ma intereseaza odata cu aducerea lui Hayssam sa aflu daca diagnosticul acordat este adevarat, daca au fost complicitati personale ale unor angajati ai statului roman si daca exista, atunci oamenii aia trebuie sa traga consecintele”, a precizat fostul ministru de Interne.

Foto: incomemagazine.ro