Fost ofiter de la ISU TELEORMAN, RETINUT de procurorii DNA

Procurorii militari din cadrul DNA l-au RETINUT pentru 24 de ore pe col. (r.) PETRE GRAURE, fost ofiter la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta “A. D. Ghica” Teleorman si administrator al unei societati comerciale cu profil “furnizare servicii formare profesionala”, acuzat de ABUZ in SERVICIU, fals material in inscrisuri oficiale, FALS INTELECTUAL si UZ de FALS.

In acelasi dosar, a fost retinuta DOINA JANTEA, administrator al unei societati comerciale cu acelasi profil. De asemenea, procurorii DNA au dispus punerea in miscare a actiunii penale si luarea masurii preventive a controlului judiciar, pe o durata de 60 de zile, fata de col. Remus Marlogeanu, prim-adjunct al sefului ISU Teleorman, col. Aurel Chivu, adjunct al sefului ISU Teleorman, lt. col. Vasilica Hampu, sef Centru Operational in cadrul ISU Teleorman, plt. adj. sef Alexandru Ion.

CITESTE SI: ELENA UDREA afla daca ramane in AREST PREVENTIV. Fostul ministru este DISTRUS. Ce le-a spus judecatorilor. UPDATE 

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada februarie — august 2014, PETRE GRAURE si DOINA JANTEA, in calitate de administratori la doua societati comerciale, au organizat sapte cursuri de formare profesionala cu 120 cursanti, in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor, carora la final li s-au eliberat certificate de absolvire.

Examinarea acestor persoane trebuia realizata de Remus Marlogeanu, Aurel Chivu, Alexandru Ion si Vasilica Hampu, desemnati in acest sens de comisia de autorizare Teleorman, dintre persoanele stabilite de catre conducerea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta “A. D. Ghica”.

In realitate, niciunul dintre cursanti nu a efectuat vreo ora din cele 118 prevazute in programa pentru pregatirea teoretica si practica. De asemenea, nu a avut loc nicio examinare, toate inscrisurile prevazute de lege a se intocmi pentru organizarea si desfasurarea cursurilor si examinarilor fiind false.

CITESTE SI: REFERAT DNA: De ce au fost RETINUTI RADULY ROBERT – KALMAN si SZOKE DOMOKOS 

Prejudiciul estimat se ridica la aproximativ 70.000 lei, constand in sumele de bani achitate de cursanti, singurul scop al inculpatilor fiind acela de a obtine beneficii materiale pentru sine.

PETRE GRAURE si DOINA JANTEA vor fi prezentati miercuri la Tribunalul Bucuresti, cu propunere de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile. In cauza, procurorii militari beneficiaza de sprijin din partea Serviciul Judetean Anticoruptie Teleorman.

Sursa foto: realitatea.net