Fost sef al SRI, despre candidatul AGENT SECRET

Declaratia presedintelui Basescu conform careia printre prezidentiabili se afla un fost ofiter sub acoperire este un lucru gresit, considera unul dintre fostii sefi ai Serviciului Roman de Informatii.

“Nu e bine nici pentru Romania, nici pentru serviciile noastre o asemenea situatie, fiindca intr-o democratie serviciile nu se amesteca in viata politica si nici politicul nu trebuie sa se amestece in viata serviciilor. Fiecare trebuie sa isi faca datoria”, a declarat Costin Georgescu la un post de televiziune, citat de psnews.ro.

Citeste si: KLAUS IOHANNIS: N-AM FOST NICI SUB ACOPERIRE, NICI SUB DESCOPERIRE IN VREUN SERVICIU SPECIAL

“Un om politic, in special cand vrei sa-l pui sef de stat, el trebuie sa fie o persoana total transparenta. Cand nu stii despre ei totul se pot intampla lucruri care scapa de sub control”, a adaugat fostul sef SRI.

Potrivit fostului sef SRI, “faptul ca un candidat poate sa fie un ofiter sub acoperire, ca presedintele, daca a iesit cu o asemenea informatie, inseamna ca e documentat.

Si ar fi trebuit sa il cheme pe acel ofiter acoperit si sa ii atraga atentia si sefilor lui directi sa se retraga din aceste incercari. Dar nu sa faca public acest lucru. E vorba de imaginea Romaniei”.

Citeste si: MONICA MACOVEI: NU AM FACUT PARTE DIN STRUCTURILE SERVICIILOR SECRETE

Momentan, trei dintre candidatii la Presedintie, Monica Macovei, Klaus Iohannis, respectiv Calin Popescu Tariceanu s-au distantat de afirmatia facuta de Traian Basescu, sustinand ca nu au fost ofiteri sub acoperire.

Sursa foto: cotidianul.ro