Fosta DIRECTOARE de la Liceul Bolintineanu, condamnata la TREI ANI de INCHISOARE CU SUSPENDARE

Fosta DIRECTOARE a Liceului “Dimitrie Bolintineanu” Costica Varzaru a fost condamnata joi de magistratii Tribunalului Bucuresti la TREI ANI INCHISOARE CU SUSPENDARE, ea fiind acuzata ca a cerut bani de la elevi pentru a-i ajuta la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013.

De asemenea, Costica Varzaru a fost obligata de instanta sa munceasca 100 de zile in folosul comunitatii, potrivit Agerpres. Decizia nu este definitiva.

Costica Varzaru a fost trimisa in judecata pe 23 august 2013, sub acuzatiile de trafic de influenta si instigare la tentativa la infractiunea de folosire, in orice mod, direct sau indirect, de informatii ce nu sunt destinate publicitatii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste date.

Citeste si: Frauda BAC 2013: Doi profesori si un parinte de la liceul Bolintineanu, condamnati la inchisoare

In acelasi dosar au fost deferiti justitiei Gina Ciontoiu (membra a comitetului de parinti), Elena Dumitru si Maria Mimoza Vulcu (vicepresedinta a comisiei de bacalaureat).

Potrivit Parchetului Capitalei, in perioada mai-iunie 2013, Costica Varzaru, in calitate de director al Liceului Teoretic “Dimitrie Bolintineanu” din Bucuresti, cu sprijinul Ginei Ciontoiu, membra a comitetului de parinti, a pretins si primit bani de la elevi ai liceului inscrisi la examenul de bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-si folosi influenta fata de membrii comisiei de bacalaureat si fata de cadrele didactice cu atributii de supraveghere, in scopul promovarii examenelor de catre elevi.

Citeste si: Frauda la BAC: Costica Varzaru si alte trei persoane trimise in judecata

S-a mai retinut ca, in perioada 25-30 iunie, Costica Varzaru a facut si demersuri pentru desemnarea unor membri si a unor supraveghetori asupra carora sa-si poata folosi influenta in sensul indicat anterior.

Sursa foto: timetv.ro