Fosta gimnasta Corina Ungureanu, candidat independent la alegerile europarlamentare

Corina Ungureanu si-a depus luni candidatura ca independent la alegerile europarlamentare care vor avea loc pe 25 mai.

Fosta gimnasta si-a anuntat mai demult intentia de a candida, dar nu era sigura daca va reusi sa stranga cele 100.000 de semnaturi necesare unui candidat independent. Corina Ungureanu si-a anuntat succesul cu o zi inainte printr-o postare pe contul sau de Facebook.

“In demersul meu, mizez pe sprijinul miilor de oameni din toata tara cu care am vorbit fata in fata in cele opt luni care au trecut de cand mi-am anuntat intentia de a candida si, asa cum am mai spus, mizez pe sprijinul tuturor romanilor care gandesc liber si care vor sa arate ca Romania are nevoie de Europa, exact in masura in care si Europa are nevoie de Romania”, a scris fosta campioana.

“Am fost campioana europeana. Candidez la Parlamentul European pentru ca imi doresc foarte mult ca Romania sa devina campioana Europei!”, sustine Corina Ungureanu.

Fosta campioana la gimnastica Corina Ungureanu, care este consilier pe probleme de sport al primarului Ploiestiului, Iulian Badescu, a anuntat in august 2013 ca va candida ca independent la alegerile europarlamentare.

Citeste si: PNL a depus listele pentru europarlamentare. Antonescu: PNL a strans cel mai mare numar de semnaturi, peste PSD si cele doua forte aliate

Fosta sportiva spunea ca doreste sa reprezinte interesele romanilor in Parlamentul European si sa realizeze proiecte prin care sportul sa fie pus in valoare.

“Imi doresc sa contribui la integrarea sportului in celelalte politici ale Uniunii Europene si sa realizez proiecte prin care sa fie puse in valoare rolul social al sportului si incontestabila sa dimensiune economica. (…) in opinia mea, atat la nivelul UE, cat si, cu precadere, in Romania, mai sunt multe de facut pentru accentuarea si valorificarea deplina a rolului pe care sportul il are in domenii precum turismul, sanatatea, educatia, integrarea sociala si cultura. Cunosc lumea sportului si cred cu sinceritate ca imi pot pune in aplicare proiectele in beneficiul tarii mele si al cetatenilor ei”, se precizeaza intr-un comunicat de presa.

Corina Ungureanu a fost membru al PSD Ploiesti din luna februarie a anului 2012, iar in campania electorala pentru alegerile locale de anul trecut l-a sprijinit pe actualul primar al municipiului, Iulian Badescu. De altfel, dupa ce acesta a fost ales in functie, fosta sportiva a fost numita consilier pe probleme de sport al primarului.

Inainte de a deveni membru PSD, Corina Ungureanu a fost vicepresedinte al filialei Prahova a UNPR.

Sursa foto: dolce-sport.ro