Fosta procuroare, ANGELA NICOLAE, condamnata la 4 de INCHISOARE pentru TRAFIC de INFLUENTA

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis ca fosta procuroare ANGELA NICOLAE sa ispaseasca pedeapsa de patru ani de inchisoare la care a fost condamnata in prima instanta.

Fosta procuroare a Parchetului instantei supreme a fost gasita vinovata, in martie, de trafic de influenta, dupa ce a cerut aproape 88 000 de lei pentru a interveni in mai multe dosare. ICCJ a admis apelul DNA si a desfiintat in parte sentinta din martie. Prin urmare, lui Nicolae ii va fi interzisa, timp de patru ani dupa executarea pedepsei, exercitarea dreptului de a fi aleasa in autoritatile publice sau in functii elective publice si a dreptului de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat, fata de trei ani, cat era prevazut in sentinta anterioara. Restul dispozitiilor din prima sentinta sunt mentinute.

Angela Nicolae nu are nici dreptul de a-si exercita profesia pe o perioada de trei ani dupa executarea pedepsei cu inchisoarea. In plus, ei i s-a confiscat suma pe care a primit-o mita.

Si fiul fostei procuroare, Daniel Nicolae, a fost condamnat la trei ani cu inchisoare pentru complicitate la infractiunea de trafic de influenta in forma continuata. Rami Ghaziri a fost condamnat si el la trei ani de inchisoare pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta.

Angela Nicolae ar fi cerut de la omul de afaceri Rami Ghaziri, direct si prin intermediul fiului, aproape 112.000 de lei si 1.500 de euro, din care a primit, prin intermediul fiului sau, 82.215,64 de lei. in schimb, ea a promis ca va interveni pe langa judecatorii din cadrul Curtii Europene a Drepturilor Omului si pe langa magistrati procurori, astfel incat sa ii determine sa pronunte hotarari favorabile lui Rami Ghaziri si firmei sale.

Sursa foto www.dcnews.ro