IOAN NICULAE, audiat la DIICOT. O noua LOVITURA pentru omul de afaceri – UPDATE

Omul de afaceri IOAN NICULAE a ajuns, miercuri, la sediul DIICOT pentru a fi audiat in dosarul ROMGAZ, in care este acuzat de spalare de bani, informeaza B1 TV. In acelasi dosar, tot miercuri, a ajuns la DIICOT si fosta sotie a omului de afaceri, Domnita Niculae.

UPDATE ORA 19: 00: Un nou imobil, amplasat in Busteni, care ii apartine lui NICULAE  si fostei sale sotii, Domnita Niculae, a fost pus sub sechestru de procurorii DIICOT!

Procurorii au pus sechestru si pe un teren ce ii apartine apropiatei lui Niculae, Nicoleta Toncea, pe 15 imobile ale lui Stelian Banateanu, fost director general adjunct al Directiei de politici industriale din cadrul Ministerului Economiei (ME), pe doua imobile ale lui Eugen Georgescu, fost vicepresedinte ANRE, pe doua imobile ale lui Victor Alesandru Dan, fost secretar de stat in cadrul ME, pe un imobil apartinand Ioanei Arpan, fost secretar general adjunct in cadrul ME si membru/presedinte al AGA a Romgaz, precum si pe doua imobile ce ii apartin lui Tudor Serban Tudor, fost de secretar de stat pentru energie in cadrul ME.

Toate persoanele asupra caror bunuri s-a pus sechestru au calitatea de suspecti in dosarul cunoscut si sub numele de Romgaz-Interagro.

UPDATE 11.15: “La momentul respectiv, in 2009, daca nu s-ar fi facut aceasta solutie legislativa, cred ca multe conducte de gaze ar fi bubuit, probabil cu multi morti. Intrebati la ANRE, sa intrebati cat e consum de gaze are Romania fata de productia zilnica”, a spus el la intrarea in sediul DIICOT, potrivit Digi 24.

Intrebat daca a pus in pericol siguranta statului prin cumpararea gazelor din rezerva statului, acesta a raspuns ca “daca nu porneau consumatorii, era acelasi punct critic cum este si astazi”.

“Daca nu porneau marii consumatori, in aprilie 2009, ajunsese presiunea pe conducte magistrale la peste 32 – 34 de bari, pericol iminent de explozie, asta a fost motivul pentru care ne-au chemat guvernantii sa gasim o solutie ca sa scoata o parte din cantitatea de gaze din conducta. Nu ne-au facut statuie, ne-au facut dosar penal. In acelasi timp al salvate zeci de mii de oameni pe care trebuie sa ii trimitem in somaj”, a mentionat IOAN NICULAE.

“Au reusit anul trecut sa dea o hotarare de guvern, ducand pretul la dublu la gaz intern. Gazul la pompa in Federatia Rusa se vinde cu 160-170 de dolari si vorbim de pretul la gaze, iar noi am dat o hotarare de guvern prin care ii cresc facilitatea la doi producatori, Romgaz si OMV, sa vanda la pompa cu 294 de dolari, printr-un act administrativ, nu printr-o liberalizare a pietei, in conditiile in care nu consumam nicio treime din cantitatea de gaz”, a punctat afaceristul.

IOAN NICULAE a preciazat si ca nu stie de unde vin acuzatiile, el catalogandu-le ca fiind absurde si aberante.

Stire initiala:

Fosta sotie a omului de afaceri nu a dat nicio declaratie la sosirea la DIICOT, fiind urmarita penal alaturi de fiica sa si o cunoscuta a lui Ioan Niculae in acest dosar. Sunt asteptati si functionari publici la audieri, dar si un fost secretar de stat din cadrul Ministerului Economiei. 

Anchetatorii arata ca Varujan Vosganian si Adriean Videanu, in perioada in care au fost ministri ai Economiei, au aprobat si sustinut in Guvern mai multe acte pentru a sprijini interesele financiare ale lui Ioan Niculae si au folosit unitatea nationala de interes strategic SNGN Romgaz in interesul privat al SC Interagro SA – firma a omului de afaceri -, producand un prejudiciu de aproximativ 130 milioane de dolari.

Potrivit procurorilor DIICOT, activitatea GRUPULUI INFRACTIONAL initiat, constituit si coordonat de IOAN NICULAE viza fapte de natura sa submineze economia nationala prin folosirea SNGN ROMGAZ SA (unitate prevazuta de art. 145 C.pen.) in directia dorita de interesele grupului infractional, scrie romanialibera.ro.

Citeste si: IOAN NICULAE A INSTRAINAT BUNURI SI ACTIUNI PE NUMELE FIICEI, FOSTEI SOTII SI IUBITEI SALE

“Prin actiunile GRUPULUI INFRACTIONAL a fost impiedicata desfasurarea normala a activitatii SNGN Romgaz SA, creandu-se astfel dificultati semnificative in buna desfasurare a activitatii acestei societati.

Astfel, a fost creata o stare de fapt de natura sa ameninte bunul mers al economiei nationale in domeniul GAZELOR NATURALE, dar si in ansamblu prin repercusiunile negative asupra intregii economii nationale”, sustin procurorii.

IOAN NICULAE, AUDIAT LA DIICOT. OMULUI DE AFACERI II VOR FI ADUSE NOI ACUZATII IN DOSARUL ROMGAZ

Sursa foto: stirigiurgiu.ro