Fostul adjunct al Politiei Capitalei, ROBERTO ABABEI, si-a recunoscut faptele in instanta

Conform procurorilor DNA, fostul adjunct al Politiei Capitalei, ROBERTO ABABEI, a admis in fata judecatorilor toate faptele de coruptie de care il acuza procurorii, transmite digi24.

ROBERTO ABABEI, recent demis din functia de adjunct al Politiei Capitalei, a fost arestat, in data de 15 octombrie, pentru 30 de zile, el fiind acuzat de trafic de influenta.

CITESTE SI: ROBERTO ABABEI, fostul director adjunct al Politiei Capitalei, a luat MITA si la aniversarea FIICELOR sale

Procurorii arata ca in perioada 14 iulie – 6 august 2015, ROBERTO ABABEI a primit in mod direct de la doi oameni de afacer suma de 13.000 de euro. Banii au fost livrati in doua transe, 3.000 de euro, respectiv 10.000 de euro. Totodata, acesta a mai luat mita si in produse alimentare, lasandu-o pe acestia sa creada ca, prin functia sa de director adjunct al Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGAPMB), are influenta asupra colegilor sai din politie de la Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice, care efectuau cercetari cu privire la o presupusa evaziune fiscala savârsita de cele doua persoane prin intermediul firmei pe care o administrau.

CITESTE SI: ROBERT ABABEI, DEMIS DIN FUNCTIE. ADJUNCTUL POLITIEI CAPITALEI A FOST ARESTAT PREVENTIV PENTRU 30 DE ZILE. UPDATE

ROBERTO ABABEI a declarat ca a primit banii, dar nu i-a dat altui sef din Politie pentru a-i scapa pe administratori de un dosar, ci pur si simplu i-a cheltuit.

ROBERTO ABABEI a fost director general adjunct al Politiei Capitalei din 6 februarie 2013, anterior acesta fiind, din aprilie 2010, seful Politiei Sectorului 2.

Sursa foto: romanialibera