Fostul broker Cristian Sima, dezvaluiri despre TUNUL dat de Tariceanu si SRS in dosarul Rompetrol

marturie soc, dezvaluiri incendiare, cristian sima, dosar microsoft, BOGDAN CHIREAC, SORIN OVIDIU VANTU, DAN TURTURICA, CALIN POPESCU TARICEANU, ALINA BICA, TRAIAN BASESCU, CATALIN PREDOIU, GABRIEL SANDU, IOAN TALPES, DORIN COCOS, ADRIAN NASTASE, ELENA UDREA, fratii MICULA, dosarele DNA, combinatii, spagi

Fostul broker CRISTIAN SIMA face dezvaluiri uluitoare despre dosarul ROMPETROL. Acesta a povestit pe contul sau de Facebook despre interventiile facute de fostul premier CALIN POPESCU TARICEANU pentru a cumpara actiuni la firma lui Patriciu si despre cum a manipulat miliardarul piata de capital, informeaza b1.ro.

Fostul broker CRISTIAN SIMA, cel care a fugit din Romania dupa ce a pierdut mai multe milioane de euro din portofoliile clientilor pe care le administra, a povestit despre o intalnire pe care a avut-o cu TARICEANU. Fostul membru al PNL i-a transferat agentului doua miliarde de lei vechi si i-a cerut acestuia sa cumpere actiuni la Rompetrol si sa le vanda apoi imediat, in conditiile in care Tariceanu stia cum va fluctua pretul acestor actiuni, sustine SIMA.

Citeste si: SORIN ROSCA STANESCU A FOST DUS LA PENITENCIARUL RAHOVA. UPDATE

“Cu cateva saptamani inainte de listare a venit sa-mi dea simultan, un ordin si un pont. Sa cumpar actiuni Rompetrol, pentru el de toti banii pe care ii avea la mine, ba chiar si de mai multi bani, si sa cumpar si pentru mine. Mi-a dat si pretul: 116 lei. Mi-a sugerat ca la sfarsitul zilei le vom vinde cu 480. Exact asa s-a petrecut in prima zi de tranzactionare Rompetrol. (…)

I-am explicat domnului TARICEANU ca a sti pretul de pornire si a sti si pana unde creste actiunea, se numeste inside trading si e ilegal. Mi-a replicat ca in Romania nu e prea bine specificat acest delict si ca nu e niciun risc. Am refuzat sa-i fac tranzactia, si-a retras banii si a facut-o prin Eastern Securities, firma de brokeraj a lui Verestoy Atilla”, a scris brokerul SIMA pe Facebook.

CRISTIAN SIMA a mai explicat si faptul ca pierderile pe care le-a inregistrat fostul miliardar Dinu Patriciu erau, de fapt, spagi mascate pentru preluarea Petromidia.

“Patriciu a vandut sute de milioane de actiuni ROMPETROL de la firma sa Vega si apoi a inceput sa cumpere pana cand au ajuns la 480, unde Vega a cumparat totul inapoi. Patriciu a vandut la 116 si a cumparat la 480. El a facut o pierdere intentionata, legala de fapt, prin care a platit tot ce datora la multa lume in modul cel mai elegant posibil.

Citeste si: PUIU HASOTTI: IMAGINEA PNL VA FI AFECTATA DE CONDAMNAREA LUI ROSCA STANESCU

Patriciu nu i-a facut pe TARICEANU, Verestoy sau SRS sa castige pentru ca era generos, ci pentru ca avea de platit anumite spagi de la preluarea Petromidia. (…) SRS plateste azi cu libertatea, pentru ca el a achizitionat si vandut actiuni in aceeasi zi, fara niciun ban, ceilalti macar au dovedit ca aveau ceva bani sa cumpere”, a mai scris pe contul personal de Facebook SIMA. 

Sursa foto: cotidianul.ro