Fostul CINEMATOGRAF GIULESTI va fi redat comunitatii locale a SECTORULUI 6

Din dispozitia primarului RARES MANESCU, saptamana trecuta, Directia Generala de Politie Locala Sector 6, prin Directiile Ordine Publica si Protectia Mediului, in colaborare cu Administratia Domeniului Public si Dezvoltare Urbana SECTOR 6, a intreprins o ampla actiune de salubrizare si igienizare a terenului si incintei fostului CINEMATOGRAF GIULESTI (Calea Giulesti nr. 54-56).

Aici erau depozitate mari cantitati de deseuri de natura diversa care produceau atat disconfortul cetatenilor, cat si o imagine cu impact negativ asupra zonei. In urma interventiei, operatorul de salubritate a ridicat de pe domeniul public peste doua tone de deseuri.

Pentru preintampinarea unor astfel de fapte si pentru mentinerea unui climat civilizat, in perioada urmatoare, politistii din cadrul Directiei Generale de POLITIE LOCALA SECTOR 6 vor monitoriza zona mentionata, urmand ca persoanele fizice sau juridice care vor fi surprinse ca nu respecta normele in vigoare privind protectia mediului sa fie sanctionate contraventional.

„Ca urmare a Hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti, care a aprobat trecerea fostelor cinematografe Giulesti si Favorit in administrarea PRIMARIEI SECTORULUI 6, am demarat o serie de actiuni prin care vom inlatura deseurile depozitate in ultimii ani in cele doua spatii. Dupa cum puteti vedea si in fotografii, avem mult de lucru. Vom reface aceste zone si le vom reda comunitatii locale care are atat de mare nevoie de spatii culturale”, a afirmat RARES MANESCU, PRIMARUL SECTORULUI 6.

De-a lungul ultimilor ani, primarul RARES MANESCU a facut mai multe demersuri legale prin care a solicitat Regiei Autonome de Distributie si Exploatare a Filmelor (RADEF – RomaniaFilm) sa demareze procedurile prin care imobilele fostelor cinematografe din SECTORUL 6 sa treaca in proprietatea Consiliului General al Municipiului Bucuresti si in administrarea autoritatii publice a SECTORULUI 6.

In prezent, cladirea in care functiona cu ani in urma CINEMATOGRAFUL GIULESTI se afla intr-o avansata stare de degradare, perioada in care aceasta nu a fost administrata de autoritatea locala punandu-si amprenta asupra soliditatii sale.

 „Zona Giulesti este deficitara in ceea ce priveste spatiile culturale si modalitatile de petrecere a unui timp liber de calitate. Printr-un proiect integrat, vom putea revitaliza centrul de cartier Giulesti, ce indeplinea initial functia de reper cultural al intregii zone, atat prin modernizarea cinematografului, cat si prin refacerea celor doua parcuri din imediata vecinatate”, a declarat PRIMARUL SECTORULUI 6, RARES MANESCU.

Sursa foto: primarie6