Fostul consilier prezidential GEORGE SCUTARU, TRIMIS IN JUDECATA pentru SPALARE DE BANI

Fostul consilier prezidential pentru securitate nationala in perioada decembrie 2014 – martie 2015, deputatul GEORGE SCUTARU, impreuna cu deputatul DAN STEFAN MOTREANU, vicepresedinte al Camerei Deputatilor, au fost TRIMISI IN JUDECATA de procurorii DNA pentru SPALARE DE BANI. 

Potrivit procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), in anul 2008, o persoana cu functie de conducere in administratia locala, denuntatoare in cauza, a pretins si primit aproximativ un milion de euro, cu titlu de mita, de la o persoana care i-a cerut sa o ajute in demersurile de punere in posesie cu suprafete de teren din municipiul Buzau.

Din banii primiti, conform unei intelegeri anterioare, persoana denuntatoare i-ar fi dat lui GEORGE SCUTARU, la data faptelor deputat si membru cu functie de conducere intr-un partid, suma de 170.000 de euro, “provenienta si modul in care s-au obtinut banii fiind cunoscute exact de SCUTARU GEORGE – ADRIAN”, sustin procurorii.

“Suma de 170.000 euro, primita in numerar de SCUTARU GEORGE -ADRIAN de la denuntator, a fost disimulata prin incheierea de contracte de publicitate, fiind folosita in campania electorala din anul 2008″, au scris procurorii in ordonanta prin care s-a dispus masura controlului judiciar. DNA a precizat ca in aceasta cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Potrivit unor surse judiciare, GEORGE SCUTARU este cercetat intr-un dosar in care este vizat MARIAN CRISTINEL BIGIU, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Buzau. BIGIU este suspectat ca, in perioada in care a fost prefect al judetului Buzau, ar fi luat mita pentru a interveni la alte persoane cu functii de conducere in vederea stabilirii dreptului de proprietate in cazul unor terenuri din municipiul Buzau.

In acest dosar, fostul ministru al Internelor CRISTIAN DAVID este acuzat ca in 2008 ar fi primit 500.000 de euro pentru a interveni la prefectul de atunci al judetului Buzau, Cristinel Bigiu, in vederea stabilirii dreptului de proprietate in cazul unui teren de 15 hectare din municipiu.

In acelasi dosar, vicepresedintele Camerei Deputatilor DAN MOTREANU a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru folosirea influentei si autoritatii conferite de functia de conducere intr-un partid politic, in scopul obtinerii pentru altul a unui folos necuvenit, si spalarea banilor. Acesta ar fi primit 250.000 de euro in acelasi timp cu Scutaru. 

Sursa foto: Realitatea