Fostul deputat ALIN TRASCULESCU, CONDAMNAT la sapte ani de INCHISOARE cu executare

Fostul deputat PDL ALIN TRASCULESCU a fost CONDAMNAT vineri de Tribunalul Bucuresti la sapte ani de INCHISOARE cu executare, intr-un dosar in care a fost trimis in judecata de DNA pentru trafic de influenta, delapidare, uz de fals, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la spalare de bani.

ALIN TRASCULESCU a primit sapte ani inchisoare pentru trafic de influenta, doi ani pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, cinci ani pentru spalare a banilor, cinci ani pentru asociere pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta. Pedepsele au fost contopite, el urmand sa execute pedeapsa cea mai grea, de sapte ani de inchisoare.

Citeste si: Ministerul Justitiei cere Parlamentului arestarea lui Alin Trasculescu

Tot in cazul fostului deputat, instanta a dispus confiscarea speciala a sumei de 160.000 lei.

In acelasi dosar, Marian Varvariche si Cristian Adrian Ene au fost condamnati la cate cinci ani inchisoare cu executare iar Dorian Geolfan a primit cinci ani si sapte luni inchisoare cu executare, de la acesta din urma fiind confiscata si suma de 5.200 lei.

In plus, ALIN TRASCULESCU trebuie sa plateasca 35.000 lei cheltuieli judiciare catre stat iar ceilalti trei inculpati, cate 6.000 lei cheltuieli judiciare.

Decizia instantei nu este definitiva.

Intr-o cauza disjunsa din acest dosar, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv in iunie 2014 pe omul de afaceri Marian Calota la trei ani inchisoare cu executare.

Potrivit DNA, in perioada noiembrie 2010 — noiembrie 2012, ALIN TRASCULESCU si Marian Calota au constituit o asociere pentru obtinerea de sume de bani prin traficarea influentei, asociere la care au aderat Adrian Cristian Ene, Dorian Geolfan si Marian Varvariche.

Astfel, ALIN TRASCULESCU, in calitate de deputat si presedinte al organizatiei judetene Vrancea a PDL, a pretins initial de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza) suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 de euro.

De asemenea, ALIN TRASCULESCU a pretins si suma de 1.100.000 de lei, din care a primit in trei transe, prin intermediul lui Marian Calota, suma totala de 374.000 de lei.

Citeste si: Alin Trasculescu, retinut pentru mita. Camera Deputatilor discuta ridicarea imunitatii

Banii au fost pretinsi cu ajutorul lui Marian Calota, care l-a constrans prin amenintare pe denuntator sa-i remita lui ALIN TRASCULESCU sumele solicitate.

Pentru obtinerea acestor foloase, ALIN TRASCULESCU a lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului cu atributii de verificare, avizare si aprobare in derularea procedurii specifice aceluiasi program, precum si asupra reprezentantilor unei societati comerciale, pentru a-i determina sa deruleze o relatie contractuala cu firma administrata de denuntator.

Procurorii sustin ca, pentru a crea aparenta de legalitate a primirii acestor sume de bani, la solicitarea lui ALIN TRASCULESCU, Marian Calota a falsificat, in perioada noiembrie 2010 — noiembrie 2012, mai multe contracte comerciale, incheiate intre firma denuntatorului si SC Maryna Exclusiv SRL (firma lui Calota), aceste inscrisuri fiind folosite pentru efectuarea platilor corespondente si justificarea acestora in evidentele contabile ale celor doua societati comerciale.

Din banii proveniti in aceasta modalitate, Calota si-a insusit din contul apartinand SC Maryna Exclusiv SRL, pe baza unor inscrisuri false, suma de 198.400 lei, pe care a folosit-o in interes personal si in interesul altor persoane.

Anchetatorii mai arata ca insusirea sumei de 198.400 lei de catre Marian Calota a fost justificata contabil de catre Adrian Cristian Ene, Dorian Geoflan si Marian Varvariche sub aparenta unor operatiuni comerciale fictive si pe baza unor inscrisuri false.

Pe 10 noiembrie 2012, Marian Calota a primit de la denuntator suma de 50.000 lei, pentru a fi remisa lui ALIN TRASCULESCU, la cererea acestuia.

Cu aceasta ocazie, procurorii au organizat un flagrant si i-au retinut pe ALIN TRASCULESCU si Marian Calota pe o perioada de 24 de ore, insa Curtea de Apel Bucuresti a respins la recurs cererea de arestare a fostului deputat.

Sursa foto: caplimpede.ro