Fostul deputat PDL, ALIN TRASCULESCU, condamnat DEFINITIV la INCHISOARE cu EXECUTARE

Fostul deputat PDL ALIN TRASCULESCU a fost CONDAMNAT DEFINITIV, vineri, de Curtea de Apel Bucuresti (CAB) la trei ani de INCHISOARE cu EXECUTARE, intr-un dosar in care a fost trimis in judecata de DNA pentru TRAFIC de INFLUENTA, DELAPIDARE, UZ de FALS, instigare la fals in inscrisuri sub semnatura privata si instigare la SPALARE de BANI, informeaza Agerpres. Decizia instantei este definitiva.

ALIN TRASCULESCU fusese condamnat, pe 20 martie 2015, de Tribunalul Bucuresti, la sapte de ani de INCHISOARE cu EXECUTARE in dosarul in care era acuzat de fapte de coruptie.  Intr-o cauza disjunsa din acest dosar, Curtea de Apel Bucuresti l-a condamnat definitiv in iunie 2014 pe omul de afaceri MARIN CALOTA la 3 ani INCHISOARE cu EXECUTARE.

CITESTE SI: FOSTUL DEPUTAT ALIN TRASCULESCU, CONDAMNAT LA SAPTE ANI DE INCHISOARE CU EXECUTARE

Potrivit DNA, in perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2012, ALIN TRASCULESCU si MARIAN CALOTA au constituit o asociere pentru obtinerea de sume de bani prin traficarea influentei, asociere la care au aderat alte trei persoane. Astfel, ALIN TRASCULESCU, in calitate de deputat si presedinte al organizatiei judetene Vrancea a PDL, a pretins initial de la reprezentantul unei societati comerciale (denuntator in cauza) suma de 50.000 euro, care ulterior a fost majorata la 150.000 euro.

De asemenea, ALIN TRASCULESCU a pretins si suma de 1.100.000 lei, din care a primit in trei transe, prin intermediul lui MARIAN CALOTA, suma totala de 374.000 lei. Banii au fost pretinsi cu ajutorul lui MARIAN CALOTA, care l-a constrans prin amenintare pe denuntator sa-i remita lui ALIN TRASCULESCU sumele solicitate.

Pentru obtinerea acestor foloase, ALIN TRASCULESCU a lasat sa se creada ca are influenta asupra reprezentantilor autoritatilor locale din judetul Vrancea, pentru a-i determina sa solicite realizarea unor obiective de investitii in cadrul Programului National de Dezvoltare a Infrastructurii si asupra functionarilor din cadrul Ministerului Dezvoltarii. Pe 10 noiembrie 2012, MARIAN CALOTA a primit de la denuntator suma de 50.000 lei, pentru a fi remisa lui ALIN TRASCULESCU, la cererea acestuia. Cu aceasta ocazie, procurorii au organizat un flagrant si i-au retinut pe ALIN TRASCULESCU si MARIAN CALOTA pe o perioada de 24 de ore.

Sursa foto: realitatea