Fostul diplomat SILVIU IONESCU, condus pe ULTIMUL DRUM. Familia va depune PLANGERE PENALA

Fostul consul al Romaniei la Singapore, SILVIU IONESCU, care a murit in penitenciar, a fost condus, sambata, pe ULTIMUL DRUM.

Moartea lui SILVIU IONESCU a survenit in urma unei infectii pulmonare, au constatat legistii, iar familia a decis sa depuna o PLANGERE PENALA, considerand ca fostul diplomat nu a fost tratat cum trebuie in inchisoare.

“Noi am dori sa vedem fisa medicala a lui, cum a fost tratat, ce s-a intamplat. Am inteles ca putem obtine doar daca facem plangere penala, altfel nu ni se da asemenea act.  Vrem nu vrem, trebuie sa o facem. (…)  A ajuns sa fie dus de colegii de camera, pe brate, nu mai putea sa mearga…. A murit de frig, a murit de frig, a inghetat de frig. I-a fost aplicata o pedeapsa de sase ani si trebuia respectata pedeapsa, nu sa fie condamant la o pedeapsa capitala, sa moara in chin”, a declarat fiul lui SILVIU IONESCU.

Citeste si: Medicii legisti au stabilit CAUZA MORTII fostului diplomat SILVIU IONESCU

SILVIU IONESCU, fost insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore, cu rang de ambasador, a murit in Penitenciarul Rahova. Decesul a avut drept cauza o infectie pulmonara, conform autopsiei efectuate in spitalul inchisorii.

Fostul insarcinat cu afaceri al Romaniei in Singapore a fost condamnat pentru cele doua accidente rutiere din decembrie 2009, in urma carora o persoana a murit si doua au fost ranite. Cei doi judecatori ai cazului au admis contestatia facuta de procurori fata de condamnarea dispusa anterior si au marit pedeapsa de la trei la sase ani de inchisoare cu executare.

Citeste si: SILVIU IONESCU, fostul consul al Romaniei in Singapore, a MURIT in inchisoare. UPDATE

Conform minutei deciziei instantei, SILVIU IONESCU a fost condamnat la sase ani de inchisoare pentru ucidere din culpa, doi ani si jumatate pentru vatamare corporala din culpa si patru ani de inchisoare pentru parasirea locului accidentului. In baza prevederilor in vigoare, instanta a stabilit ca fostul diplomat sa execute pedeapsa cea mai grea – sase ani de inchisoare.