Fostii directori ai CNAS, VASILE CIURCHEA si IRINEL POPESCU, URMARITI PENAL de DNA. UPDATE

Fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), VASILE CIURCHEA, s-a prezentat, luni dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) pentru a fi audiat intr-un dosar de coruptie. 

UPDATE 13.50:  VASILE CIURCEA si IRINEL POPESCU, fosti presedinti ai CNAS si mai multi fosti si actuali directori ai Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate sunt urmariti penal de DNA pentru abuz in serviciu, intr-un dosar in care se acuza ca SC HP ROMANIA SRL ar fi incasat 16,8 mil euro in mod ilegal. 

Potrivit procurorilor, in perioada 2007-2009, intre CNAS si HP Romania S.R.L au fost incheiate mai multe acte aditionale la un contract de informatizare a institutiei, prin care au fost achizitionate servicii suplimentare de asistenta tehnica si instruire on-site pentru Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) si pentru softul care asigura planificarea resurselor (ERP) la preturi supraevaluate, respectiv la valori de 804 euro/zi-om in cazul a doua dintre actele aditionale acte si de 760/zi-om, in cazul unui alt act aditional, dintre cele care fac obiectul prezentului dosar. 

UPDATE 12.35: VASILE CIURCHEA a fost pus sub acuzare si s-a inceput URMARIREA PENALA in cazul sau, transmite postul de televiziune Digi24. Potrivit sursei citate este vorba de un dosar in care este vorba de un prejudiciu de circa 16 milioane euro in domeniul achizitiilor, achizitii ce ar fi fost facute de CNAS, inclusiv cand era condusa de VASILE CIURCHEA.

Potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, ar fi vorba de un dosar nou instrumentat de DNA, iar VASILE CIURCHEA ar avea calitatea de suspect. VASILE CIURCHEA a demisionat din motiv personale, a declarat pe 21 martie purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu. VASILE CIURCHEA, medic de profesie, preluase functia de presedinte al CNAS din iulie 2014. 

VASILE CIURCHEA mai fusese presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate in perioada februarie 2007 – ianuarie 2009, dupa ce detinuse functia de director general in CNAS.

Sursa foto: realitatea