Fostul director SRI VIRGIL MAGUREANU este suspect in dosarul MINERIADEI

 Fostul director al Serviciului Roman de Informatii (SRI) VIRGIL MAGUREANU este in prezent suspect in dosarul Mineriadei, pentru crime impotriva umanitatii, au declarat surse judiciare.

MAGUREANU a fost audiat miercuri la Parchetul instantei supreme in acest dosar. Inaintea lui a fost audiat ION ILIESCU, pe numele caruia s-a inceput urmarirea penala pentru crime impotriva umanitatii.

La iesirea de la parchet, MAGUREANU a raspuns unei jurnaliste care l-a intrebat daca si el este acuzat de crime impotriva umanitatii ca “este o intrebare neroada”.

CITESTE SI: DOSARUL MINERIADEI: Procurorii vor sa ceara aviz de incepere a URMARIRII PENALE pentru STANCULESCU

 MAGUREANU a mai spus, la iesirea de la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde a stat aproape doua ore, ca nu este atributia lui sa reconstituie adevarul in cazul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990, dar poate sa contribuie si sa dea declaratii care sa ajute la reconstituirea faptelor.

“Este benefic ca s-au reluat cercetarile. Este singura declaratie pe care o pot face cu acest prilej. Nu este doar atributia mea sa reconstitui adevarul, sa contribui la asta, pot sa fac. Vom da declaratii in legatura cu toate cate s-au intamplat, cu raspunderile fiecaruia, dupa incheierea tuturor cercetarilor. Nu putem substitui nici instanta si nici factorii care sunt obligati sa reconstituie faptele”, a declarat  MAGUREANU.

CITESTE SI: DOSARUL MINERIADEI: ILIESCU si MAGUREANU, ACUZATI de CRIME impotriva UMANITATII. STANCULESCU este SUSPECT. UPDATE

Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ) a anuntat, miercuri, inceperea urmaririi penale in dosarul Mineriadei, pe numele unor persoane, pentru infractiuni contra umanitatii, respectiv pentru reprimarea violenta a manifestatiei din Piata Universitatii, din 13 iunie 1990.

Sursa foto: e-politic