Fostul europarlamentar ADRIAN SEVERIN la ICCJ! DNA cere o PEDEAPSA MARITA

Fostul europarlamentar Adrian Severin a ajuns luni dimineata la sediul instantei supreme unde se judeca un nou termen, cel mai probabil ultimul, din dosarul in care este acuzat de luare de mita si trafic de influenta, acesta precizand ca este pregatit pentru orice, inclusiv pentru inchisoare, informeaza Mediafax.

UPDATE: Procurorii DNA au cerut luni magistratilor de la Inalta Curte de Casatie si Justitie o pedeapsa mai mare pentru fostul europarlamentar Adrian Severin, condamnat in prima instanta la 3 ani si 3 luni de inchisoare cu executare pentru luare de mita si trafic de influenta, anunta Agerpres. La ultimul termen al judecarii apelului, procurorul de sedinta a solicitat judecatorilor condamnarea lui Adrian Severin la 6 ani si 6 luni inchisoare pentru luare de mita si 5 ani pentru trafic de influenta, la care sa se adauge un spor de pedeapsa.

STIRE INITIALA

Este posibil sa fie ultimul termen, este posibil sa se pronunte o pedeapsa cu inchisoare cu executare. Sunt pregatit pentru absolut orice. Problema nu este a mea personala. Aici avem, in primul rand, o problema de sistem judiciar. In sistemul judiciar comunist apelul nu exista ca treapta de jurisdictie, pentru ca acolo libertatea era mai putin importanta decat celeritatea. Am introdus, cei care am facut o revolutie acum 25 de ani, aceasta treapta de jurisdictie pentru ca libertatea este, intr-o democratie, mai importanta decat celeritatea. Prin urmare, apelul inseamna, de fapt, reluarea procesului in fond”, a declarat Adrian Severin la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

In urma cu cateva zile, fostul europarlamentar a postat pe pagina de Facebook un mesaj legat de cauza in care este judecat.

“Curand, se va consuma farsa judiciara romaneasca declansata pe baza unei farse jurnalistice straine fara a mi se fi ingaduit o singura proba in aparare. Nu imi este frica de cruce. Suferinta purifica si inalta. Atat cat aceasta suferinta ma priveste doar pe mine, le pot acorda iertare calailor in robe. Fara voia loc, fac parte deja din istoria Romaniei iar particica aceasta de istorie, ei vor sa o intineze”, a spus Adrian Severin intr-o inregistrare postata pe Facebook.

Luni, la sediul instantei supreme, a completat precizarile facute in pe reteaua de socializare.

“Calaii sunt cei care executa fara sa judece. Daca e vorba de o justitie corecta, nu este vorba de calai. Cei care executa inculpatii inainte ca ei sa fie judecati, sunt calai. V-as aduce aminte faza finala dintr-un film celebru “Procesul de la Nurenberg”, in care judecatorul american ii spune fostului ministru nazist al justitiei, care incearca sa se scuze si sa spuna ca el nu a dorit o asemenea tragedie umana si spune ” tragedia a inceput cu primul om pe care l-ai condamnat inainte de a intra in sala de judecata”. Eu nu stiu ce se va intampla astazi, dar ceea ce s-a intamplat pana acum este o farsa judiciara”, a mai spus Adrian Severin.

La termenul anterior, fostul europarlamentar a cerut instantei supreme audierea lui Traian Basescu si a lui George Maior, precizand ca dupa izbucnirea scandalului a avut o discutie cu fostul sef de stat in care Basescu i-ar fi spus ca este nevinovat. Cererea i-a fost respinsa.

Adrian Severin este acuzat ca in perioada decembrie 2010 – martie 2011 a acceptat promisiunea a doua persoane de a-i plati 100.000 de euro anual, in schimbul depunerii de amendamente in comisiile de specialitate ale Parlamentului European. Potrivit anchetatorilor, in schimbul banilor, Adrian Severin ar fi acceptat sa voteze impotriva unor amendamente ce nu corespundeau intereselor firmei pe care cele doua persoane pretindeau ca o sustin, acestea fiind in realitate reporteri de la “Sunday Times”.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis in luna februarie condamnarea, in prima instanta, la 3 ani si 3 luni de inchisoare cu executare in cazul fostului europarlamentar, Adrian Severin, pentru luare de mita si trafic de influenta.

Sursa oto: adevarul