Fostul guvernator al Rezervei Federale din SUA declară că o crypto monedă federală merită atenție

Fost guvernator al Federal Reserve Bank (Fed), Kevin Warsh, crede că inițierea unui “FedCoin” pentru a “realiza activități legale cu o crypto monedă” merită să fie luate serios în considerare, informează  The New York Times.

Kevin Warsh este un finanțist american care a fost guvernator la Fed din 2006 până în 2011. El a fost, deasemenea, principalul candidat pentru a redeveni președintele Fed însă administrația Trump l-a ales pe Jerome Powell.

Warsh a spus că, dacă ar fi revenit la Rezerva Federală, ar fi format o echipă ” pentru a se gândi la crearea unei crypto monede a Fed-ului, FedCoin, prin intermediul căreia să se realizeze tranzacții perfect legale cu o monedă digitală”. El a declarat: “Nu doar că ar înlocui banii obișnuiți, dar ar fi o modalitate destul de eficientă pentru a ne putea conduce politica monetară atunci când va avea loc următoarea criză “.

Warsh a spus că “majoritatea băncilor centrale sunt de părere că aceste crypto monede sunt interesante, la fel cum cred și tipii din garaj care le-au inventat”, având în vedere posibilitatea pierderilor investitorilor și a fraudei răspândite. El a remarcat că tehnologia blockchain va aduce beneficii Rezervei Federale în ceea ce privește sistemele de plată pe care le operează. Aceasta, potrivit lui Warsh, ar permite transferul de miliarde de dolari între bănci.

La rândul său, Jerome Powell a spus că Fed se uită de fapt la tehnologia blockchain “ca la ceva care ar putea avea aplicații semnificative în sectorul economiei care se ocupă cu plățile cu ridicata”.

Citește și: GOLDMAN SACHS SUSȚINE CĂ BITCOIN NU ESTE O FRAUDĂ ȘI PLANIFICĂ SĂ O TRANZACȚIONEZE

Potrivit lui Warsh, băncile centrale ar trebui să trateze monedele digitale ca fiind mai mult decât o noutate dacă oamenii într-adevăr cred, într-o anumită măsură, că viitorul banilor este reprezentat de crypto monede: “Congresul a dat Fedului un monopol asupra banilor. Și dacă următoarea generație de crypto monede va miza mai degrabă pe bani decât pe aur – și ar avea o mai mică volatilitate, astfel încât banii nu ar fi doar un bun speculativ, dar ar putea fi o unitate fiabilă de cont.

Unele bănci centrale fac deja progrese în ceea ce privește studiile și testele efectuate asupra tehnologiei descentralizate a registrelor contabile. În martie, Banca Angliei a anunțat că efectuează un studiu de tip proof-of-concept pentru a înțelege dacă serviciul reînnoit de decontare pe baza brută în timp real (RTGS) ar putea fi capabil să interacționeze cu un blockchain.

Banca Centrală Europeană a finalizat cercetarea âmpreună cu Banca Japoniei în legătură cu potențialul de blocaj al transformării valorilor mobiliare. Recent, banca centrală din Coreea de Sud a anunțat că are în vedere crypto monedele și tehnologia blockchain pentru proiectul său pentru o “societate fără numerar”.