TONI GREBLA, audiat la DNA. Procurorii au EXTINS acuzatiile la adresa fostului judecator CCR. UPDATE

Fostul judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei (CCR) TONI GREBLA s-a prezentat miercuri la sediul Directiiei Nationale Anticoruptie (DNA), fiind citat de procurori In dosarul In care este cercetat pentru mai multe fapte de CORUPTIE.

UPDATE 12.25: Procurorii DNA au extins acuzatiile la adresa fostului judecator CCR, TONI GREBLA. Conform procurorilor, GREBLA este acuzat, mai nou, si de CONFLICT de INTERESE dupa ce ar fi organizat mai multe petreceri pentru comunitatea rroma in timpul campaniilor electorale.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii urmeaza sa-i aduca la cunostinta faptul ca au fost extinse cercetarile in cazul sau. ”Dupa parerea mea, totul se invarte in jurul acelor celebre venituri obtinute din cresterea caprelor si strutilor”, a spus TONI GREBLA, inainte de a intra in sediul DNA.

Fostul judecator constitutional TONI GREBLA a fost retinut de procurori pe 10 martie, fiind acuzat de TRAFIC de INFLUENTA, in forma continuata, efectuare de operatiuni financiare ca acte de comert incompatibile cu functia in scopul obtinerii pentru sine si pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (2 infractiuni), constituirea unui grup infractional organizat (in forma constituirii si in vederea pregatirii infractiunii de folosire, la autoritatea vamala, a documentelor vamale de transport sau comerciale falsificate).

CITESTE SI: TONI GREBLA ramane in LIBERTATE

Ulterior, DNA a cerut in instanta ca TONI GREBLA sa stea in arest la domiciliu, motivul invocat de procurori fiind faptul ca el a incercat sa vanda animale (capre) de la ferma sa din judetul Gorj, desi primise interdictie de a efectua acte de comert.

Concret, pe 13 februarie 2015, un avocat a fost contactat pentru incheierea unui contract de vanzare — cumparare, implicat fiind TONI GREBLA, care a facut demersuri pentru a instraina caprele catre un cumparator din Brasov, om de afaceri.

Sursa foto: gandul.info