Fostul lider PDL Gorj, IONEL MANTOG, ELIBERAT CONDITIONAT dupa 3 ani de INCHISOARE

IONEL MANTOG, liderul PDL Gorj, a fost eliberat din inchisoare. Decizia apartine magistratilor de la Judecatoria Targu Jiu care “admite cererea de liberare conditionata formulata de condamnatul Mantog Ionel. Dispune liberarea conditionata a condamnatului Mantog Ionel, aflat in executarea pedepsei de 5 ani inchisoare”.

Mantog a fost secretar de stat in Ministerul Economiei, in 2006, post pe care l-a pierdut din cauza unui dosar penal care s-a finalizat cu neinceperea urmaririi penale.

In 2009 a demisionat din functia de director al Complexului Energetic Turceni din motive atat personale, cat si politice. Motivul real ar fi fost o serie de investigatii facute de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie in legatura cu fonduri alocate de la bugetul Termocentralei Turceni.

De altfel, nici sotia sa nu este departe de judecatorie, Luminita Mantog fiind acuzata de procurorii DNA de fals in declaratie pentru ca a omis sa mentioneze in declaratia de avere ca are un teren pe care sotul sau l-ar fi obtinut in mod ilicit in anul 2007. Femeia a fost trimisa in judecata, dar achitata in anul 2009 printr-o decizie a Curtii Supreme.

Mantog a fost condamnat pe 9 iulie 2012 la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul stramutatilor de lux, suspectat fiind ca a cumparat la preturi derizorii case si terenuri din mai multe comune ale judetului Gorj. Acele imobile urmau a fi expropiate pentru extinderea exploatarilor de lignit ale Companiei Nationale a Lignitului Oltenia al carei angajat era in perioada 2001-2002. Decizia instantei a fost definitiva.

Sursa foto www.romaniatv.net