DNA: OVIDIU SILAGHI, audiat patru ore in calitate de MARTOR in DOSARUL LUI MIRCEA GOVOR. UPDATE

Fostul ministrul al Transporturilor, OVIDIU SILAGHI, este audiat, vineri, la DNA Oradea, in dosarul fostului presedintelui PSD Satu Mare, MIRCEA GOVOR, acuzat de procurori de santaj si interventii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la AJFP, informeaza Vocea Transilvaniei.

UPDATE 16.30 Fostul ministru al Transporturilor OVIDIU SILAGHI a dat vineri declaratii la sediul DNA Oradea, timp de patru ore, in calitate de martor in dosarul fostului vicepresedinte al Consiliului Judetean Satu Mare, Mircea Govor.

Silaghi a spus la iesirea din sediul DNA Oradea ca a fost audiat in calitate de martor in dosarul lui Mircea Govor.

La intrebarea pusa de jurnalisti daca l-a ajutat Mircea Govor sa scape de ancheta DNA care il viza prin obtinerea imunitatii de parlamentar, Silaghi a raspuns: “Nu, imunitatea nu o acorda Mircea Govor in Romania, din cate stiu eu, dar probabil stiti si dvs.”

Totodata, Silaghi a precizat ca nu a intervenit pe langa Daniel Chitoiu, fostul ministru al Finantelor. “Dansul este un bun prieten de-al meu si nu am intervenit la domnul Chitoiu”, a spus Silaghi.

Intrebat cum a fost intalnirea cu procurorii si ce l-au intrebat acestia, Silaghi a precizat ca a fost audiat in calitate de martor. “Niciodata nu-i placut (intalnirea cu procurorii (n.red.). Nici macar necesar, cateodata. Am avut calitatea de martor. Nu am spus decat ceea ce am fost intrebat. Niciodata nu este bine sa raspunzi la intrebari care nu ti se spun (…) M-au intrebat doar legat de Satu Mare, de Consiliul Judetean Satu Mare si de relatiile politice din Satu Mare”, a afirmat Silaghi.

De asemenea, intrebat la ce se mai asteapta pentru viitorul apropiat in legatura cu problemele sale cu justitia, Silaghi a raspuns ca in Romania nu se mai pot face planuri decat pe doua zile. “Ce se mai poate intampla? Vedeti ca planul pe termen in Romania e de doua zile. Ce se mai intampla in urmatoarele luni, de unde sa stiu? Deja, de luni, e plan cincinal”, a mai spus Silaghi.

OVIDIU SILAGHI a ajuns la sediul DNA Oradea cu cateva minute inainte de ora 11,00, surse judiciare declarand ca el este audiat ca martor in dosarul in care presedintele PSD Satu Mare, MIRCEA GOVOR, este acuzat de fapte de coruptie.

CITESTE SI: MIRCEA GOVOR, AUDIAT INTR-UN NOU DOSAR LA DNA. UPDATE

Numele lui OVIDIU SILAGHI a fost pomenit atat de MIRCEA GOVOR, cat si de presedintele Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef, in discutiile privind impartirea posturilor de conducere la Fiscul din Satu Mare.

OVIDIU SILAGHI a ajuns la sediul DNA insotit de Claudiu Sulea, seful de cabinet al presedintelui Consiliului Judetean Satu Mare, Adrian Stef. Intrebat de jurnalisti de ce a fost chemat de procurori la sediul DNA, Silaghi a declarat sec ca „O sa aflu”, mai noteaza sursa citata.

Sursa foto: realitatea