Fostul ministru de Interne, GABRIEL BERCA, ARESTAT PREVENTIV PENTRU 30 DE ZILE

Magistratii Curtii de Apel (CA) Bacau au admis, vineri, cererea procurorilor DNA de ARESTARE PREVENTIVA pentru 30 de zile a fostului ministru de interne, GABRIEL BERCA.

Avocatul lui Berca, Alexandru Pruteanu, a declarat ca va depune RECURS la decizia CA Bacau, care se va judeca saptamana viitoare la ICCJ.

La ora 12.55 expirase ordonanta de retinere a lui Berca.

Directia Nationala Anticoruptie a informat, joi, ca procurorii l-au retinut pe Gabriel Berca, senator la data faptei, pentru TRAFIC DE INFLUENTA, urmand sa fie prezentat Curtii de Apel Bacau cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada aprilie 2010 — ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul inculpatului MIHAI BANU, a pretins si primit, atat pentru sine cat si pentru formatiunea din care facea parte, de la un om de afaceri, in mai multe transe, suma totala de 185.000 euro pentru ca in calitate de senator si presedinte al organizatiei judetene Bacau a unui partid politic sa isi foloseasca influenta personala pe langa membri ai Guvernului, in vederea alocarii unei sume de bani catre o primarie de pe raza judetului Bacau.

“Aceasta suma de bani era necesara pentru achitarea unor lucrari de constructie, in valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri in beneficiul unitatii administrativ-teritoriale”, sustin procurorii.

CITESTE SI: Fostul ministru de Interne, GABRIEL BERCA, RETINUT pentru TRAFIC de INFLUENTA. UPDATE 

Sursa foto: realitatea