Fostul ministru de Interne, GABRIEL BERCA, RETINUT pentru TRAFIC de INFLUENTA. UPDATE

Fostul ministru de Interne din Guverul Ungureanu, GABRIEL BERCA, s-a prezentat, joi dimineata, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) din Bacau.

UPDATE 13.20: GABRIEL BERCA a fost retinut de DNA pentru TRAFIC de INFLUENTA, anunta surse judiciare citate de Agerpres.

GABRIEL BERCA, in prezent membru UNPR dupa plecarea de la PMP, va fi audiat de procurorii anticoruptie intr-un dosar legat de FAPTE de CORUPTIE. Conform primelor informatii, GABRIEL BERCA este acuzat de TRAFIC de INFLUENTA, faptele petrecandu-se in perioada 2010-2012.

DNA il acuza pe GABRIEL BERCA (la acel moment senator) de faptul ca ar fi primit 180.000 de EURO pentru el si pentru PDL pentru a influenta membri ai Guvernului sa aloce bani primariei comunei bacauane Ardeoani.

Este  vorba de alocarea unei sume de circa 5,6 milioane de lei, bani necesari pentru PLATA unor lucrari publice realizate in comuna respectiva. Procurorii DNA sustin ca GABRIEL BERCA ar fi cerut si primit banii prin intermediul lui MIHAI BANU (deputat in acel moment), care are si el calitatea de inculpat in acest dosar.

Vom reveni cu amanunte.

Sursa foto: realitatea